Zorgeloos feesten; oordoppen op een festival

Feesten is geweldig, daar zijn we het allemaal mee eens. Toch komt het met verschillende risico’s. Gehoorschade is één van die dingen; dit komt veel vaker voor dan je denkt. 6 op de 10 Nederlanders ervaart last van het gehoor na een festival. Een piep in je oren is wel het laatste dat je wil overhouden aan een festival. Zeker als die piep niet meer blijkt weg te gaan; permanente hoorschade komt steeds vaker voor. Er zijn afspraken met festivals om gehoorschade te beperken, maar toch blijkt het decibel vaak zo hoog te liggen dat je gehoorschade makkelijk oploopt.

alpine logo

Gelukkig heeft Alpine de oplossing. De Party Plugs van Alpine zijn oordoppen die geluid filteren door middel van een innovatief systeem in hun filteroordoppen. Zo worden de decibels verlaagd naar een niveau dat veilig is voor je oren, maar hoef je je geen zorgen te maken dat je de muziek niet goed meer kunt horen. Ook je vrienden kun je gewoon nog verstaan; je hoeft er niets voor in te leveren. De oordoppen zijn gemaakt van een doorzichtig thermoplastisch materiaal, waardoor ze praktisch onzichtbaar zijn en je ze de hele dag door kunt dragen zonder in te leveren op je comfort. Deze oordoppen hebben echt alleen maar voordelen.

Om te kijken hoe de oordoppen werken op een festival, hebben we ze aan Rachel meegegeven op Koningsdag 2018. Zij heeft ons laten weten hoe de oordoppen zijn bevallen tijdens het festival.

 

“Ik heb de oordoppen op twee verschillende festivals getest. Koningsnacht/Koningsdag in Eindhoven en het Bevrijdingsfestival in Wageningen! Dit zijn allerlei soorten muziekstijlen door elkaar, zowel house en dance als verschillende bandjes. 

Wat me opviel aan de oordoppen was dat ik mijn vrienden gewoon nog kon verstaan zonder de oordoppen uit te doen. Voorheen als ik oordoppen droeg moest ik ze wel uitdoen, daarom heb ik altijd een hekel aan oordoppen gehad. Ik kon ook de muziek nog heel goed horen. Al met al heb ik het horen als heel prettig ervaren.

De oordoppen zitten heel fijn! Na een tijdje merk je helemaal niet meer dat je ze draagt en ben je je qua gevoel niet bewust van het feit dat je oordoppen draagt. Ook het opbergsysteem is erg fijn. Zo blijven de oordoppen kwalitatief ged beschermt in je tas en zijn ze makkelijk mee te nemen.

Ik geef de oordoppen qua cijfer een 9! De oordoppen klinken me als muziek in de oren. Ze hebben een prettig draagcomfort, bieden bescherming en je kunt blijven genieten van de muziek en de gesprekken met je vrienden. De prijs/kwaliteit-verhouding is ook erg goed; ze zijn herbruikbaar, goed schoon te houden en niet duur. Finally; het is heel erg fijn dat ik na een festival of feest niet meer met piepende oren naar huis ga!” 

Klik hier om ze te bestellen!

Klik hier om ze te bestellen!

 

Naast de Party Plugs (voor volwassenen die naar feestjes gaan) hebben wij ook de Alpine Muffy Oorkappen getest. Deze zijn geweldig voor als je je kind graag meeneemt naar parades, markten en festivals. Ook de kinderen houden van een feestje! Maar het gehoor van kinderen is nog erg gevoelig en ze moeten er nog hun hele leven mee doen. Ik ben een moeder die haar dochter graag meeneemt naar festivals en feestjes overdag, dit doen we in de zomer dus regelmatig. Maar ik zorg daarbij wel dat haar gehoor goed beschermt is!

Als wij naar lokale festivals gaan om naar bandjes te luisteren, heb ik de Alpine Muffy Oorkappen voor haar altijd bij. Naast het feit dat ze hard geluid soms erg overweldigend vind, is het ook beter voor haar oren. Ik heb de oorkappen zelf op gehad en was blij verrast: ik kon mijn dochter nog horen praten, maar hoorde wel degelijk een goede demping van de muziek! Zo kan ook zij genieten van een stevig potje muziek zonder dat ze teveel geprikkeld wordt door het (vaak snoeiharde) geluid én zonder gehoorschade! Wij zijn allebei fan. Enne, laatst moest de buurman in de muur boren. Ook tegen dat harde geluid zijn de oorkappen fantastisch!

Je krijgt je oren maar één keer. Zorg dat je er goed voor zorgt; het is heel belangrijk om je gehoor goed te beschermen zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je oren! Gelukkig heeft Alpine voor iedere situatie een goede oplossing voor je oren. Bekijk het hele assortiment van Alpine hier!