In winterse sferen: pas je make-up aan!

In de winter is het seizoen voor donkerdere kleurtjes aangebroken. Maar ook je huid heeft andere verzorging en make-up nodig in de winter. Dit komt omdat de lucht veel droger en kouder is en we regelmatig met regen en sneeuwbuien te maken krijgen. Hoe pas jij je make-up aan op de winter? En wat is de perfecte winterse look?

1. De basis – verzorging en make-up

Alles begint bij een goede basis, en een goed gevoede huid is het perfecte canvas voor een flawless make-up. Zorg daarom dat je je huid optimaal voed met de producten voor jouw huidtype. Hierdoor zorg je dat je huid glad en mooi aanvoelt en dat je geen droge schilfertjes meer hebt die je foundation kunnen verpesten. Een goede verzorging is zo belangrijk! (lees hier mijn blog over huidverzorging in de winter)

makeupblogAls je je verzorgingsritueel op orde hebt is het tijd om nauwkeurig te kijken naar je foundation. Gebruik je nog steeds de foundation die je in de zomer gebruikte? Grote kans dat deze kleur niet meer bij je huid past. De kleur van de zomer is nu onderhand wel weg en je gezicht oogt dus wat bleker door het gebrek aan zonlicht. Daarom is het belangrijk om een lichtere tint foundation uit te zoeken.
In toevoeging op je foundation is het ook belangrijker van bronzer te wisselen of zelfs helemaal geen bronzer meer te dragen maar een lichte blush. Blush accentueert de blos op je wangen, waardoor je een heerlijke winterse, dewy look krijgt.
Poeder is in de winter geen goed idee. Je huid is al erg droog en een droge poeder opsmeren zorgt er daarom voor dat die droge huid enkel geaccentueerd wordt en dat je misschien zelfs wel zichtbare droge velletjes op je gezicht krijgt. Kies daarom voor een poederloze look, of als je een hele vette huid hebt, een beetje poeder op je t-zone.

2. De ogen – make-up

In de winter is het tijd voor die smokey look die in de zomer veel te heftig was. Je kunt aan de slag gaan met bruin, grijs en zwart! Als je erg bleek bent geworden is het wel zaak om te zorgen dat je er niet uitziet als een spook, blijf daarom bij de warmere kleuren zoals brons en donkerbruin.
Wil je weten wat voor winterse kleuren jij kunt gebruiken op je ogen? Dan volgt hieronder een kleine informatie tabel die je guide-lines geeft in kleuren die bij jouw oogkleur passen

 

Kies je oogschaduwkleur!

 

 

Naast je oogschaduw zijn uiteraard je wenkbrauwen erg belangrijk. De ‘bold brow’ blijft helemaal hot en de verwachting is dat deze nooit meer verdwijnt uit het beauty-beeld (laten we het hopen *fingers crossed*). Gooi daarom je pincet maar aan de kant (hooguit voor je unibrow gebruiken) en laat maar wild groeien die haren! Je kunt ze in model brengen door middel van het gebruiken van een wenkbrauwborsteltje en ze inkleuren met een wenkbrauwpoeder, -gel, -pommade of -potlood. Whatever floats your boat, zorg dat je wenkbrauwkleur bij je haarkleur past of nét een tint lichter. Ben je blond? Kies dan voor lichtbruin en niet te donker. Dit staat veel te hard.
Zorg dat je oogmake-up waterproof is! Je zult misschien veel in de regen en sneeuw te vinden zijn en dan is het wel van belang dat je mascara niet tot aan je kin gedropen is.

3. De lippen – verzorging en make-up

Je lippen kunnen de eye-catchers van je gezicht zijn, of zorgen dat de rest van je make-up gecomplementeerd wordt. Hoe je je lippen ook gebruikt, ook deze hebben in de winter wat extra aandacht nodig.
Zorg er ten allereerste voor dat je lippen goed gevoed zijn. Niemand wordt blij van loshangende velletjes op je lippen, en jij zeker niet (pijn!!!). Gebruik daarom een zeer goede, helende balsem voor je lippen (als ik een tip mag geven: Blistex Med Plus is fan-tas-tisch) als je lippen erg gehavend zijn en stap daarna over op een dagelijkse verzorging die je lippen zacht en gevoed houdt (Blistex Daily Conditioner).


Matte lipsticks zijn nog steeds helemaal trendy, maar in de winter is het misschien niet zo’n goed idee. Zeker als je al erg droge lippen hebt, is het niet aan te raden om voor een matte lipstick te gaan omdat dit je lippen nog droger maakt. En een flaky lippenstift waar de vellen vanaf hangen? Dat wil je niet. Kies daarom voor een hydraterende en glossy lipstick met voedende eigenschappen. Hierdoor zien je lippen er glanzend en zacht uit, en zorg je dat je lippen niet uitdrogen.

Met deze tips en kleine aanpassingen maak jij van jouw zomer-make-up geschikte winter-make-up. Veel plezier met je gezichtje en vergeet niet om ervan te genieten!