Welke olie of serum voor je haar is het beste? GETEST!

Zo nu en dan kan je haar wel een extra opkikker gebruiken. Als je je haar verft, veel buiten komt, veel stylingtools gebruikt of zelfs al veel met shampoo wast, dan beschadig je iedere keer je haar. Dit kan ervoor zorgen dat je haar geen glans meer heeft, en erg droog aanvoelt. Het beste is dan naast je verzorgende behandelingen in de douche, een aanvullende olie(serum) te gebruiken op je haarpunten om het haar de nodige verzorging te bieden.

Ik ben een grote fan van olie omdat het je haar voedt terwijl het droog is en je er alle kanten mee op kunt. Het laat je haar glanzen en stralen, en beschermt (in de meeste gevallen) tegen de hitte van je stylingtools. Je kunt het op zowel droog als nat haar aanbrengen en is daarom een veelzijdig product waarvan ik denk dat bijna iedere vrouw het in de kast moet hebben staan. Als je heel fijn en dun haar hebt, kun je beter een licht serum gebruiken omdat olie in dat geval een beetje te zwaar is. Val je buiten deze groep? Dan is er ook een olie voor jou!

 L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil voor gekleurd haar

olie serum blog

Bekijk de Extraordinary Oil voor normaal haar

Deze olie van L’Oréal komt in een glazen, oranje-kleurig flesje met een pompflacon. Hij is verreikt met 6 olie-extracten, die je haar voeden en laten glanzen. Ook verzwaren ze je haar niet. Ze zijn er in drie varianten: Normaal haar, Gekleurd haar en Fijn haar. Ikzelf ben een fervent verver van mijn haar en het is ondertussen gortdroog. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik een goed voedende olie heb en kies daarom voor de variant voor gekleurd haar.
Ik was mijn haar zoals gewoonlijk. (Op dit moment gebruik ik de Low Shampoo voor krullend haar, de conditioner voor krullend haar (beiden van Elvive) en een masker voor zeer droog en pluizig haar op basis van avocado-olie en karité boter (Garnier Loving Blends)). Hierbij gebruik ik eerst de shampoo en laat deze drie minuten inwerken. Daarna kam ik mijn haar uit, laat de Low Shampoo nog twee minuten inwerken en spoel deze uit. Met de conditioner herhaal ik deze stap. Het masker breng ik aan en laat ik gemiddeld twee uur inwerken, alvorens deze uit te spoelen. Ik laat mijn haar gewoonlijk drogen aan de lucht. Tijdens het drogen smeer ik er een krullen crème van Keune in combinatie met een krullencrème van L’Oréal in. Als het haar geheel droog is, kies ik ervoor om het te laten krullen. In dit geval gebruik ik twee pompjes olie op mijn handen. Ik verdeel het over mijn handen, ga met mijn hoofd voorover hangen en knijp de olie in de punten van mijn krullen. Vooral in de lagen op mijn achterhoofd waar ik op slaap en dus meer pluis heb.
HET RESULTAAT: Mijn haar glanst en heeft een mooie krul. De definitie van mijn krullen is redelijk. Het voelt zacht aan en niet zo droog en pluizig. Zelfs de pluis op mijn achterhoofd is minder, en behalve de puntjes glanzen ook de lagen boven op mijn hoofd. Mijn haar is daarin niet vet geworden, in tegendeel: ik heb veel volume en mijn aanzet is nog steeds niet zwaar. Mijn haar is luchtig en gaat niet hangen, ook niet aan het einde van de dag. Helaas gaat de olie erg slecht van mijn handen af en moet ik er wel goed voor zorgen dat ik het enkel in mijn punten smeer en niet te hoog, want dan gaat het wel omhoog kruipen richting mijn aanzet.
CIJFER: 7,5

Goldwell Stylesign Just Smooth Flat Marvel (gladmakend serum)

Dit serum heeft veel weg van een olie. Goldwell is een kappersmerk dat altijd op de laatste trends inspeelt en innovatieve ontwikkelingen op de markt brengt. Vandaar dat ik dit serum moest proberen. Mijn kapper gebruikt het ook regelmatig, bij haar dat erg droog is en veel voeding kunt gebruiken. Het is een gladmakend serum, wat betekent dat je het niet moet gebruiken voor krullen. Dit serum gebruik ik dus op het moment dat ik mijn haar met de stijltang heb bewerkt. Het wassen ging op dezelfde manier als bij L’Oréal: met mijn Low Shampoo voor krullen en de conditioner van dezelfde lijn, het masker van Garnier Loving Blends (my all time favorite). Daarna heb ik het Goldwell serum op handdoek droog haar aangebracht.

Bekijk de Goldwell Flat Marvel hier!

Bekijk de Goldwell Flat Marvel hier!

Het is namelijk naast een verzorgend serum ook een hittebeschermend product dat beschermt tot temperaturen van 200 graden. Ik kam het door mijn haar en föhn mijn haar losjes tot het helemaal droog is (wel pluizig, want krullen). Daarna gebruik ik mijn stijltang op 180 graden om het haar stijl te tangen. Na het stijlen van mijn haar verdeel ik nog een half pompje van het serum over mijn puntjes en spray ik eventueel nog wat haarlak, afhankelijk van de stijl.
HET RESULTAAT: Mijn haar is super zacht! Ik heb heerlijke zachte lokken en waar ik normaal altijd gelijk weer klitten heb na elke vorm van styling, kan ik er nu met mijn vingers doorheen kammen zonder moeite. Mijn haar glanst en ziet er gezond uit, je ziet er niets van terug dat ik het de afgelopen maanden soort van mishandeld heb! Het enige jammere vind ik dat dit serum niet goed is voor krullend haar (je krijgt er erg onregelmatige krullen van met slechte definitie).
CIJFER: 8,5 (als het voor krullen ook een goed serum zou zijn zou het zeker een 10 krijgen!)

Orofluido Elixer Original (olieserum)

olie serum blog 3

Het Orofluido Elixer Original kun je hier vinden

Toen ik een keertje nét iets te ver met blonderen was gegaan en mijn vriendin de volgende ochtend mijn haar zag, is ze direct thuis bij haar dit flesje op gaan halen. Haar haren waren er ontzettend van opgeknapt na een goede blondeerbeurt, was wat ze zei. Reden genoeg voor mij om het eens uit te gaan proberen.
Wassen is nog steeds hetzelfde (voor iemand die altijd iets nieuws uitprobeert ben ik opvallend saai in mijn haarverzorging). Voor dit serum heb ik gekozen om het te testen op zowel krullen als stijl haar.
KRULLEN; HET RESULTAAT: Na het kneden van de olie in mijn krullen merk ik dat ze erg zacht en veerkrachtig aanvoelen. Ik merk enige verzwaring, maar niets dat de krul laat hangen of zakken. Het glanst mooi en ik kan er lichtjes met mijn vingers doorheen om de krullen te ontwarren. En wat ruikt hij heerlijk! Een weelderige geur die de rest van je dag bij je blijft, echt fantastisch.
STIJL; HET RESULTAAT: Zorg dat je deze olie echt alleen in de puntjes smeert! Ik heb het over mijn lengtes verdeeld, maar dit ging al gauw naar mijn aanzet trekken waardoor ik mijn haar na een dag alweer kan wassen terwijl ik dat normaal gesproken wekelijks doe. Na een tweede keer proberen op stijl haar (ik ben een volhouder) en alleen de puntjes meenemen werkte deze olie veel beter. Mijn haar bleef goed stijl zonder fly-outs en de glans was erg mooi. Wederom die heerlijke geur; ik ben er echt fan van.
CIJFER: 8

 

Het serum van Goldwell komt bij mij als beste uit de bus, zeker voor stijl haar. Helaas is het voor krullen geen goede optie, maar dat is ook logisch omdat het een gladmakend serum is. Mijn haren worden er über zacht van en krijgen een glans en doorkambaarheid alsof ik mijn haar nog nooit geverfd heb. Voor iemand met stijl haar is dit dus een fantastische optie om te genieten van weelderige, glanzende lokken, tot wel twee dagen lang (daarna heb ik het opnieuw aangebracht en ervaarde hetzelfde resultaat). Het is dus een echte aanrader voor je haar!