Welk magnesiumsupplement kies jij?

Door Lianne Weggemans, Scientific Educator Stichting Educatie Atrium Innovations

Een van de bekendste mineralen is magnesium. Magnesium is bij verschillende processen in ons lichaam betrokken. Veel sporters hebben bijvoorbeeld baat bij magnesium, omdat het een rol speelt bij behoud van sterke en soepele spieren en sterke botten. Maar ook bij de energieproductie speelt magnesium een rol. Wil jij iets extra’s doen voor behoud van soepele spieren of juist je geestelijke veerkracht ondersteunen? Kies dan een magnesiumsupplement die het best bij jouw leefstijl past.

Sporter: magnesium ondersteunt je spieren

Bewegen en (intensief) sporten is lekker en zorgt ervoor dat je je fit en gezond voelt. Het kost ook veel energie. Het is belangrijk dat je lichaam onder andere beschikt over voldoende magnesium. Dit kun je halen uit een gezonde, gevarieerde voeding. Magnesium helpt energie vrij te maken uit voeding, en speelt een rol bij een normale spierwerking. Bij sporters kan de magnesiumbehoefte dus hoger liggen. Je kunt proberen om met verkoelende gels of andere smeermiddelen je spieren soepel te houden. Deze middelen zijn gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Ook kun je denken aan ondersteuning van het energieniveau en de spierwerking van binnenuit, bijvoorbeeld door het gebruik van een magnesiumsupplement als aanvulling op je voeding. Magnesium draagt bij aan het behoud van soepele en sterke spieren. Magnesium-400 is een hoge dosering magnesium met calcium, dat net als magnesium goed is voor de werking van de spieren en het behoud van sterke botten. Ter ondersteuning van de weerstand bevat het ook nog selenium en zink. Zeer geschikt voor sporters, dus! En bij zwangerschap ondersteunt magnesium het behoud van je spierwerking, bijvoorbeeld in de benen.

Zwanger: magnesium voor soepele spieren tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, waardoor een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen (vitamine D en foliumzuur) ontstaat. Calcium, magnesium en zink zijn mineralen die een rol spelen bij weefselgroei- en ontwikkeling. Deze processen zijn tijdens de zwangerschap logischerwijs van groot belang. Goede voeding is niet alleen van belang voor het ongeboren kindje, vergeet ook je eigen lichaam niet. Calcium en magnesium zijn namelijk ook van belang voor het ondersteunen van een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen. Het is belangrijk dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil houdt. Ter ondersteuning van de spieren kan magnesium met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap gebruikt worden als aanvulling op de voeding. Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking en het behoud van soepele spieren, ook tijdens de zwangerschap. Bovendien bevordert magnesium de energiestofwisseling en helpt het bij vermoeidheid.

Goed verdraagbaar magnesiumcitraat

Ook een magnesiumsupplement zonder aanvullende vitaminen en mineralen kan bij jou passen. Magnesium is ook verkrijgbaar als enkel mineraal, in de vorm van magnesiumcitraat. Dit is een goed verdraagbare vorm zonder extra voedingsstoffen of kruiden. Ook kan je behoefte hebben aan magnesium als enkele mineraal wanneer je bijvoorbeeld meerdere supplementen met elkaar combineert, wanneer je één van de aanvullende ingrediënten liever niet neemt, of bij gebruik van bepaalde medicatie. Magnesiumcitraat-125 & Magnesiumcitraat-200 zijn enkelvoudige magnesiumsupplementen zonder aanvullende vitaminen en mineralen. Deze vorm van magnesium is goed verdraagbaar, dus ook geschikt bij gebruik van bepaalde medicatie. Ook deze magnesium gebruik je voor het behoud van soepele spieren. Je hebt de keuze uit poeder in een uitschuifbare capsule en een tablet, afhankelijk van je persoonlijke behoefte en voorkeur voor toedieningsvorm.

Vermoeidheid en stressvolle situaties

Iedereen kan in het leven te maken krijgen met stressvolle perioden. Voldoende ontspanning en goed slapen zijn in zo’n periode dan ook belangrijk. Als je geestelijke druk of innerlijke onrust ervaart, kun je je vermoeid, lusteloos of prikkelbaar gaan voelen. Om lichaam en geest optimaal te ondersteunen, is het onder andere van belang om gezond en gevarieerd te eten en voldoende tijd te nemen voor ontspanning. Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid. Bovendien zorgt magnesium samen met B-vitaminen als B1, B3 en B5 mede voor behoud van een heldere geest en is het goed voor de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen. Magnesium-55 bevat magnesiumcitraat met B-vitaminen (B1, B2, B3, B5) wat je kan helpen je energie op peil te houden. De kleine tablet maakt dit product ook geschikt voor mensen die moeilijk kunnen slikken zoals bijvoorbeeld ouderen en kinderen. Magnesium Plus bevat verdraagbaar magnesiumglycerofosfaat en het Ayurvedische kruid ashwagandha in een handige uitschuifbare capsule. Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans. Ashwagandha ondersteunt in stress-situaties.

Bij Orthica ben je dus aan het goede adres voor een aanvulling magnesium speciaal voor jou! Welke kies jij? Bekijk het hele assortiment bij Drogisterij.net en bestel wat bij jou past!