Wanneer kies je extra vitaminen en mineralen voor je kind?

Niets is beter dan een gezonde en gevarieerde maaltijd. Verse etenswaren bevatten naast vitaminen, mineralen en vetzuren ook andere nuttige en goede voedingsstoffen. Ervoor zorgen dat je kind alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt, kan soms moeilijk zijn. Dat blijkt ook uit de cijfers. Slechts 1% van de 7-19 jarigen eet de aanbevolen hoeveelheid groente per dag. Onder 2- en 3-jarigen is dat 20%*.

Sommige kinderen zijn lastige eters (niet elke kind is gek op groenten) en soms kunnen ze iets extra’s gebruiken van een bepaalde voedingsstof. De behoefte aan vitaminen en mineralen is op iedere kinderleeftijd anders. Kinderen hebben soms zelfs een relatief hogere behoefte aan voedingsstoffen dan volwassenen (bijvoorbeeld vitamine D in de leeftijd van 0-4 jaar).

Als het om de keuze van voedingssupplementen gaat, kunnen we simpelweg stellen dat een kind geen halve volwassene is. Daarom heeft Orthica Dinos ontwikkeld, de hele familie vind je hier op een rij. Elke Orthica Dino voedingssupplement is afgestemd op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor kinderen. Soms bevat het supplement iets extra’s voor een optimale voorziening, zonder het veilige maximum te overschrijden. Veel van onze andere Dino producten kunnen ook een goede optie zijn voor jouw kind.

Bekijk hier alles van de Orthica Dino lijn!

Bekijk hier alles van de Orthica Dino lijn!

Gebruik voedingssupplementen altijd als aanvulling op gezonde en gevarieerde voeding.  Kies wat past en vraag om persoonlijk advies in de winkel of aan een therapeut. De Dino familie bestaat uit handige kauwtabletjes, druppels die makkelijk te vermengen zijn met de voeding en poeder dat je eenvoudig afmeet met een maatschepje. Ze zijn gezoet met zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, blinken uit in gebruiksgemak en hebben lekkere smaakjes als zwarte bessen of framboos. Er zijn basisaanvullingen en in specifieke supplementen voor alle kleine en grote dino’s van 0 tot 12 jaar. En elke pot heeft een veilige kindersluiting voor onderzoekende dino-handjes!

* van Rossum et al., 2011 en Hulshof et al., 2004