Vind je perfecte haarkleur!

In de wereld van haarverf heb je een hoop verschillende keuzes die je kunt maken. Het zou kunnen dat je voor het eerst je haar wil verven en door de bomen het bos niet meer ziet, of dat je al eeuwen dezelfde haarkleur hebt en graag wil switchen. Wat de reden voor je haarverfkeuze is, hieronder tips om voor jou de perfecte haarkleur te bepalen.

karther-madison-green-hair-black-girls-women-dyed-hair

 

 

Vind je type

Om de perfecte kleur voor je haar te vinden is het belangrijk om eerst jouw type uit te vinden. Hierin maken we een verdeling van 4 types: lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Aan de hand van dit type kun je dan weer je haarkleur gaan bepalen.

Lentetype:
Lentetypes worden gekenmerkt door gouden en perzik-achtige tinten in hun haar en huid. De oogkleur kan variëren van lichtblauw tot groen, soms met goudgele stippen in de iris.
Als je een lentetype bent, kun je het beste gaan voor warme tinten, zoals goudblond, honingblond en strawberryblond. Vermijd te donkere kleuren en askleuren. Deze Guhl Licht Goudblond is geschikt voor lentetypes.

Zomertype:
Zomertypes hebben een zachtroze huid, met een soms violette ondertoon. De oogkleur is vaak blauw, maar kan ook een koele bruintint hebben. Als je een zomertype bent, kun je het beste de zomer in je haar halen door bijvoorbeeld highlights te nemen in een platinablonde of as kleur. Koele, lichte tinten werken het beste voor een zomertype. De L’oréal Excellence Cream in Ultra-licht Asblond is een geschikte kleur voor zomertypes.

Herfsttype:
Het herfsttype heeft een geel/gouden ondertoon in de huid, op zowel lichte als donkere huid, en warme oogkleuren zoals turquoise, blauw en bruin. Hun haarkleur typeert zich in de rode en bruine tinten. Herfsttypes kiezen daarom ook voor een fijne warme kleur, die niet te blond is. Koper, mahonie, rood en bruintinten laten je stralen. Deze Guhl Haarverf in de kleur Koperroodblond  past goed bij herfsttypes.

Wintertype
Het wintertype is het meest uiteenlopende type, hieronder vallen namelijk zowel de witste huidjes met blauwe ondertoon als de donkere huidskleuren met beige/olijfkleurige ondertoon onder. De haarkleur valt van midden-bruin tot zwart en de oogkleur verschilt van donkerbruin tot intens groen. Bij winterrtypes passen askleuren, en kleuraccenten breng je het beste aan met paarse en auberginekleurige tinten. Ga vooral niet te licht, want dan komt er teveel warmte in je haar vrij waardoor je huid niet gecomplimenteerd wordt. Deze Poly Palette in 880Aubergine is geschikt voor wintertypes

 

Ik heb mijn type gevonden, en nu?

De tweede stap is bedenken wat voor haarkleuring je wil. Wil je voor een permanent resultaat, kies dan voor een permanente kleuring. Wil je dat de haarverf langzaamaan vervaagt, kies dan voor een spoeling of een semi-permanente verf. Wil je een haarkleur slechts 1 keer uitproberen of houd je van afwisseling? Tegenwoordig zijn er een scala aan wash-out kleuren verkrijgbaar. L’oréal heeft de Colorista lijn uitgebracht, waarin ze een aantal verschillende kleuren hebben uitgebracht die met 1-3 wasbeurten weer uit het haar verdwenen zijn. Hierdoor kun je eindeloos variëren van haarkleur! Om het Colorista aanbod te vinden kun je klikken op de afbeelding.

loreal colorista

Je kunt ook kiezen voor een product op natuurbasis zoals henna. Henna is een kleurpoeder dat je vermengt met water en eventueel andere producten zoals koffie of een ander natuurproduct om de haarkleur aan te passen. Henna is een permanente kleuring en ook niet te verwijderen met chemische middelen zoals blondeer of kleuringsverwijderaar. Sterker nog, dit kan zo’n chemische reactie geven dat je haar letterlijk af kan branden. Kies je daarom voor henna, moet je zeker weten dat je een lange tijd dezelfde kleur wil hebben. Henna moet namelijk uitgroeien en kan op geen enkele andere manier verwijderd worden. Wel is henna zachter voor je haar dan chemische verf en is dus op den duur gezonder. Dit is een afweging die je zelf moet maken.

 

Zoals je ziet is de keuze enorm. Maar als je weet welk type je bent, en welke soort haarkleuring je wil, dan word je keuze al een stuk makkelijker. Voor alle haarverf klik je op de onderstaande afbeelding. Veel plezier met kleuren!

bright hair color idea