Vakantie? Zo geniet je optimaal

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je heerlijk tot rust kan komen. Je werkt of gaat naar school de rest van het jaar, en het dagelijkse leven eist bij veel van ons zijn tol. Hoe heerlijk is het om in een ander of in eigen land volledig tot rust te komen, zonder de dagelijkse sleur die aan je trekt. Omdat je niet thuis bent, vereist vakantie wel enige voorbereiding. Maar als je dat goed aanpakt, kun je je hele vakantie genieten van de rust en het gebrek aan alle dagelijkse verplichtingen.

amusement-park-building-carnival-160097

1. Maak je huis goed schoon van tevoren

Het lekkerst thuiskomen is thuiskomen in een schoon huis. Als je daar vroeg genoeg mee begint, dan hoef je heel je vakantie niet te denken aan het huishouden dat nog op je ligt te wachten. Pak in de twee weken voordat je op vakantie gaat elke dag een kamer of ruimte aan, die je grondig schoonmaakt. Zo kun je elke keer een deel van het huis grondig opruimen en hoef je de dag voor je vakantie alleen nog vluchtig de losse rommeltjes op te ruimen. Wel zo makkelijk; heerlijk thuiskomen gegarandeerd.

adult-beach-enjoyment-2473612. Begin vroeg met je boodschappenlijstje

Het is belangrijk dat je niets vergeet op vakantie. Vaak heb je behoefte aan je eigen haar-spullen, luchtjes en andere spulletjes die je in het dagelijkse leven gebruikt. Ga je met het vliegtuig? Zorg dan dat je geen spullen met butaan-gas in je handbagage hebt zitten (zoals haarlak en deo), en dat alle verpakkingen met vloeibare inhoud niet groter zijn dan 100ml. Door zeker twee weken van tevoren te zorgen dat je begint met het inkopen van je boodschappenlijstje weet je zeker dat je al je spullen die je graag mee wil nemen, ook daadwerkelijk bij je hebt en niet kan vergeten.

3. Gebruik supplementen om je huid voor te bereiden

Vooral in mediterraanse landen kan de zon een stuk feller en gemener zijn dan het waterige zonnetje dat wij in Nederland tijdens de lente voorgeschoteld krijgen. Zorg daarom dat je je huid goed voorbereid op het zonnetje door het slikken van supplementen die zorgen dat je huid meer pigment bevat en daardoor beter tegen de zon kan. Oenobiol Skin Support Age Protect zijn bijvoorbeeld supplementen die dankzij natuurlijke stoffen zorgen dat jouw huid beter tegen de zon kan.

4. Lees je in in het landadventure-beach-casual-618546

Heel veel landen hebben zo hun eigen gebruiken en maniertjes om met dingen om te gaan. Het is daarom ook handig om in te lezen wat in het land van herkomst allemaal gebeurt. Zo zijn er landen waar het niet normaal is om een fooitje te geven, en landen waar het juist asociaal is als je geen fooi geeft. Door dit soort dingen allemaal te lezen voordat je naar het land gaat, voorkom je genante situaties en zit je veel relaxter in het restaurant waar je op dat moment bent.

5. Kijk of de omgeving kindvriendelijk is

Niets is vervelender dan een lange reis maken met kinderen en er dan achter komen dat de camping of het hotel waar jullie zitten niet echt goed is ingesteld op kinderen. Reviews bekijken van de plaats waar je heen gaat is een goede manier om te zien of kinderen zich daar heerlijk kunnen vermaken. Hetzelfde geldt als je graag wil genieten van een vakantie zonder al te veel kinderen om je heen: ook dan is het belangrijk dat je kijkt of de omgeving vooral ingericht is op ouders met kinderen of mensen die liever zonder kinderen op vakantie gaan.
Neem voor de zekerheid en voor je eigen rust toch oordopjes mee; soms is het ergens luidruchtiger dan je denkt. Om te zorgen dat je je rust kan pakken, ondanks dat de vakantielocatie misschien niet aan je voorkeur voor veel of weinig kinderen voldoet, kun je het beste filteroordoppen meenemen. Alpine Hearing heeft voor elke geluidsoverlast een oplossing; je kunt met de Sleep Soft beter uitslapen als de kinderen van je buren vroeg wakker zijn, of je kinderen beschermen tegen de herrie van de feestende jongeren in het appartement onder je met de Muffy Oorkappen. Deze mogen dus absoluut niet ontbreken op je vakantie!

adorable-beach-beautiful-319938

6. Geniet!

Het komt in het jaar niet veel voor dat je op vakantie bent. Daarom is het belangrijk dat je alles even lekker loslaat! Zodat je heerlijk tot rust kan komen en nergens aan hoeft te denken. Het belangrijkste van je vakantie is dus: laat het los, laat het gaan en geniet van alle dingen die je doet en vooral alle dingen die je niet hoeft te doen !