TrendAlert! Dit is het kapsel voor jóú

Het sneeuwt behoorlijk buiten en de temperaturen dalen tot onder het nulpunt. Tijd om naar de kapper te rennen en een nieuwe coupe aan te laten meten! De winterse trends zijn weer schitterend, maar hoe weet je nou wat bij je past? Zie jij door de bomen het kapselbos niet meer? Dan helpen wij je door de mooiste trends op een rijtje te zetten, zodat jij het kapsel kunt kiezen dat precies bij jou past.

boho hair

Lang en golvend haar

Een van de makkelijkste haartrends voor de komende winter. Het haar mag zo natuurlijk mogelijk: met mooie golven en een niet te gekamde look. Deze stijl kun je variëren door twee kleine vlechtjes bij je gezicht te maken en deze naar achteren te dragen. Of maak hier en daar wat losse, dunne vlechtjes en laat deze zonder elastiekje hangen voor een boho-effect.

De lange, golvende lokken bereik je door je haar na het wassen in te sprayen met een saltspray of wavespray en aan de lucht te laten drogen. Deze stijl kwam ook vaak terug in de vorm van lange, losse vlechten.

The big crop: een pixie!

Wat veel op de catwalk voorbij is gekomen is een pixie cut. Dit is voor de echte durfals onder ons, want zomaar al je lokken afknippen is niet zomaar iets. Maar een pixie is voor bijna alle meiden geschikt.

Je moet samen met je kapper kijken naar welke pixie er bij jouw gezicht past en dan: knippen maar! Afgeleid van de pixie is het bloempotkapsel, dat ook helemaal hot was dit jaar op de catwalk. Een pixie is stoer en vrouwelijk tegelijk!

lowponytail

Low ponytail

Een makkelijke, maintainable look die werkelijk íédereen staat is de low pony tail. Deze staart maak je door hem zo plat mogelijk in je nek te plaatsen. Zorg dat je altijd een lokje haar om het elastiekje heen wikkelt voor een instant chique afwerking. Draag de look met losse krullen of golven, of draag hem ultrasteil en glad voor een sleek resultaat.

De low ponytail is de perfecte look voor de feestdagen, omdat je er niet zoveel aan hoeft te doen voor een instant chique look. Ook met kort haar kan het! Zorg dan voor wat slag en krullen om er een mooi ‘toefje’ van te maken.

natural curls

Go natural

Dit jaar omarmen we de natuurlijke structuur van het haar! Heb jij een golvende textuur of juist een volle bos krullen? Gooi je stijltang maar weg en laat maar wild gaan die lokken.

Heb jij van nature zeer fijn en steil haar? Raak je krultang niet meer aan, maar laat je haar lekker hangen op zijn eigen, steile manier.

 

bluntbobBlunt Bob

Een haarstijl die toch elke twee tot drie jaar terugkomt is de bob. Met een klassieke snijlijn staat dit kapsel echt iedereen. Dit jaar is de bob echter niet chique gesneden en ook niet schuin aflopend, maar één rechte, bot afgeknipte lijn. Zo creëer je een stoer kapsel dat voor ieder haartype geschikt is.

Zowel met krullen als steile haren kun je deze bob rocken! Kneed er een beetje mousse of een beetje saltspray in voor een nonchalante look, of draag hem met een half knotje boven op je hoofd. Het is een tijdloos kapsel en je kunt er alle kanten mee op. Zowel de lange versie als de korte versie doen het helemaal dit jaar, dus knip erop los en ga voor die blunt bob!

 

nochaupdoUpperclass Updo

De laatste look die we hier gaan bespreken is de updo. Een opsteekkapsel is niet alleen voor een fancy kerstdiner! Probeer wat vaker updo’s te verwerken in je day-to-day look. Hierdoor zorg je voor een wow-effect in een handomdraai. Zorg dat je het kapsel niet te strak en netjes maakt; een beetje nonchalant en wat losse plukjes maken deze look perfect voor een dag op kantoor of een dagje winkelen. En het hoeft niet moeilijk te zijn! Maak bijvoorbeeld eens een staart onderin je nek. Boven het elastiekje, verdeel je het haar dat vast zit in twee helften. Door het gat dat er nu ontstaat, haal je de losse staart heen. Je kunt nu zelf kiezen of je de staart verder wikkelt of laat hangen, maar als je hem verder wikkelt tot al het haar ingewikkeld zit in een rolletje kun je de puntjes van de staart vastprikken met bobby pins. Zo heb je in een handomdraai een chique updo zonder al teveel moeite. Trek wat plukjes los, krul ze eventueel met een tang, spray het vast met een beetje haarlak en je bent klaar om te gaan. Dit kapsel staat prachtig bij zowel je day-to-day-look als je kerstdiner outfit!

 

Een terugkomende trend op de catwalk was ‘Be your own‘. Waar er altijd, jarenlang, modellen met exact dezelfde kapsels op de catwalks liepen, was er dit jaar veel meer diversiteit. Haarstylisten omarmden de natuurlijke structuren van ieder model en je zag per fashion show een grote verscheidenheid aan kapsels lopen. Dit laat zien dat je dit jaar niet teveel moet kijken naar de ‘leidende’ trends, maar lekker moet kijken naar wat jij leuk vind. ‘You’ is the most beautiful you that you can be!