7 tips voor een stralende huid

dewy skin

Bekijk de gezichtsverzorging hier

Word je ook een beetje droevig als je in de spiegel kijkt na deze tijd van het jaar? In de herfst en winter is onze huid niet op zijn best. Hoge verwarming en koud, regenachtig weer zorgen ervoor dat onze huid iedere keer een behoorlijke klap krijgt. Daarbij zorgen wollen truien en dikke kleding ervoor dat je huid minder kan ademen. De huid wordt vetter omdat het niet meer weet waar het tegen moet beschermen en de ontwikkeling van puistjes start meer. We zien wat grauwer door het gebrek aan zon, kortom; deze twee seizoenen zijn geen fantastische seizoenen voor onze huid geweest. Daarom tips om de winter van je gezicht af te spoelen en die stralende huid terug te krijgen!

Vergeet jij ook altijd voldoende te drinken? Met een hippe waterfles op je bureau/in je auto/in je hand zorg je dat je hydratatie altijd binnen handbereik hebt! Klik hier voor de meest stijlvolle opties.

Vergeet jij ook altijd voldoende te drinken? Met een hippe waterfles op je bureau/in je auto/in je hand zorg je dat je hydratatie altijd binnen handbereik hebt! Klik hier voor de meest stijlvolle opties.

1. Drink genoeg water – In de zomer drinken we automatisch wat meer water omdat we het erg warm hebben. Vergeet het nooit in de winter te doen! 2 liter water op een dag is een goede meetlijn voor wat je dagelijks binnen moet krijgen. Water helpt met het afvoeren van afvalstoffen en houdt de huidcellen gehydrateerd. Pluspuntje: door veel water te drinken help je ook je lichaam ontgiften en het kan helpen bij afvallen.

2. Áltijd je huid reinigen – Ik snap het, na een lange dag heb je absoluut geen zin om je huid nog uitgebreid te reinigen. Maar om je huid stralend te houden is het belangrijk om iedere dag het vuil van de dag af te wassen. En nee, dit kan niet met een reinigingsdoekje die je naast je bed hebt liggen. Begin je reiniging met een cleanser, zoals een facewash of een foaming wash. Dit zorgt ervoor dat het grootste deel van je huid alvast ontdaan wordt van het meeste vuil. Kies daarna (tweemaal per week) voor een scrub, om de dode huidcellen weg te scrubben en de nieuwe huidcellen zichtbaar te maken. Hierna kun je een masker gebruiken om de huid optimaal te voeden. Na het masker kun je de huid neutraliseren met een tonic (heel belangrijk, want na al deze producten is de PH waarde van je huid aangetast en kan deze droog en trekkerig worden) en smeer je je huid in met een fijne dagcrème die geschikt is voor jouw huidtype.

3. Hydrateer de huid – Het belang van smeren onderschatten we allemaal. Maar het voeden van je huid is heel belangrijk om het gezond en stralend te houden. Daarom is het van belang dat je íédere dag smeert, en dan het liefst 2 keer. Maak onderscheid tussen een dag- en een nachtcrème, zodat je huid altijd optimale voeding krijgt voor dat moment van de dag. Je huid voeden met een crème zorgt dat je huid niet gaat rimpelen, droog en dof wordt en glanzend en stralend oogt.

clean face

Het reinigen van je gezicht is een van de belangrijkste stappen van je gezichtsverzorging. Voor alle soorten gezichtsreiniging kun je hier klikken.

4. Zorg dat je zon ziet – Zonlicht is essentieel voor onze huid. Het zorgt ervoor dat we gaan stralen, omdat het meer kleur in ons gezicht brengt. Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je huid genoeg zonlicht ziet in de winter om te voorkomen dat je er grauw uitziet. Een bezoekje aan de zonnebank kan, maar is niet aan te raden omdat de zonnebank erg slecht voor je huid is. Veel beter is om in je pauze een rondje te gaan lopen buiten, en bij ieder zonnestraaltje naar buiten te lopen en tenminste je gezicht bloot te stellen aan de zon. Pluspuntje: met zonlicht vermijd je ook die o zo vervelende winterdip, omdat zonlicht helpt om sombere gevoelens weg te drijven.

5. Gebruik altijd een SPF -  Om terug te komen op punt 5: bescherming tegen de zon is altijd belangrijk. Zonnebrandcrème is iets dat we eigenlijk associëren met de zomer, maar in de winter net zo belangrijk. De zon is er namelijk altijd, en net als in de zomer moeten we in de winter ook zorgen dat we verantwoordelijk met de zon omgaan. Daarom is het belangrijk om je gezicht altijd goed in te smeren met een SPF. Tegenwoordig zijn er verschillende dagcrèmes verkrijgbaar met een hoge ingebouwde SPF, maar een reguliere zonnebrandcrème volstaat ook prima.

6. Gebruik natuurlijke oliën ter verzorging – Puistjes zijn geen onbekend fenomeen in de winter; omdat je huid telkens te maken krijgt met de klap van hete verwarming naar grauwe kou is je huid helemaal ontregeld. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je tegen deze puistjes kunt doen. Tea tree olie is bijvoorbeeld een olie die bekend staat om zijn antibacteriële werking en ontstekingsremmende werking. Smeer wat tea tree olie op het puistje en je zult zien dat je huid er meteen van opknapt.

beauty skin

Supplementen voor je huid zijn er te kust en te keur. Gebruik bijvoorbeeld Oenobiol, een merk uit Parijs dat gespecialiseerd is in de verzorging van ons lichaam van binnenuit!

7. Gebruik supplementen om je tekorten aan te vullen – In de winter missen we bepaalde voedingsstoffen en vitamines die ervoor zorgen dat onze huid er optimaal uitziet. Je kunt een groot deel van vitamines en mineralen uit je voeding halen, maar als je echt een grote verbetering wil zien is het aan te raden om supplementen te gebruiken die speciaal gericht zijn op de verbetering van de huid. Denk hierbij aan vitamine C (belangrijk in de aanmaak van collageen, wat ervoor zorgt dat je huid vernieuwd), vitamine B complex (wat een mix is van onder andere thiamine en biotine, een huideigen eiwit dat zorgt dat de cellen goed opgevuld blijven) vitamine E (zorgt voor een betere doorbloeding en zuurstoftoevoer aan de huidcellen, waardoor de levensduur van de huidcellen verlengd wordt). Een Multi-vitamine kan hierin voorzien, maar het is beter om te kijken naar voedingssupplementen die speciaal gericht zijn op het verzorgen van de huid van binnenuit.

 

Ziezo, je kunt nu de winter weg poetsen met deze tips! Krijg ook jouw stralende huid met deze tips, en zorg dat je huid er weer fantastisch uitziet!