Terug naar school… In volle concentratie!

concentratie-boeken-leren

Concentratie na de zomervakantie?

De zomervakantie is toch echt bijna ten einde en dat betekent dat de schooldagen er weer aan komen. Voor veel ouders een klein juichmomentje; voor veel scholieren een moment van gemengde gevoelens. Opnieuw beginnen met het ritme na 6 lange weken gebrek aan ritme is voor veel mensen erg lastig. Een goede slaaproutine is een manier om dit ritme makkelijker vol te houden. Ook een opperste concentratie is belangrijk om je ritme optimaal te laten presteren. Toch is het niet gemakkelijk om na zoveel dagen ritme-loos werken je concentratie weer op te pakken. Wat helpt je om zo vlekkeloos mogelijk aan het nieuwe schooljaar te beginnen?

 

 

 

slechte-concentratie-moeEen goede nachtrust

In Nederland is onze nachtrust lang genoeg. Bijna 90% van de Nederlanders komt aan de beoogde 7-9 uur slaap per nacht. Maar de kwaliteit van onze slaap is alles behalve goed; we hebben moeite met inslapen, we gebruiken slaapmedicatie en we worden tig keer per nacht wakker. Een slechte nachtrust kan zorgen voor een slechte concentratie overdag, maar ook voor ergere dingen op de lange duur, zoals depressies, hoofdpijn, misselijkheid, prikkelbaarheid, verzwakte spieren en overgewicht. Dingen die je gemakkelijk kunt oplossen met je slaap! Maar in de praktijk blijkt dat slapen lang niet zo makkelijk is. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg, dan heb je de hele nacht door omgevingsgeluiden waardoor je misschien niet kunt slapen. Of je hebt misschien wel een partner/vader/moeder die ontzettend snurkt. Ook dan kom je niet aan je kwalitatieve nachtrust. Gelukkig zijn er voor deze omgevingsgeluiden oplossingen. De Alpine SleepSoft zijn filteroordoppen, speciaal ontwikkeld om je te helpen beter te slapen. Het zachte AlpineThermoShape materiaal zorgt ervoor dat de oordopjes heerlijk zitten en je dus ook op je zij kunt liggen met deze oordopjes. De filteroordoppen zijn de enige in hun soort met een zacht filter. Gesnurk en ander omgevingsgeluid wordt gedempt, maar geluiden zoals de bel, je wekker en het alarm kun je gewoon nog horen door de speciale en unieke AlpineAcousticFilters. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je verslaapt! Voor ouders met schoolgaande kinderen zijn deze oordoppen eveneens fantastisch, omdat je gewoon kunt doorslapen zonder wakker te worden van vervelende geluidjes. Dit zorgt ervoor dat je als ouder de volgende dag uitgerust bent om alles klaar te maken voor de schooldag van je kinderen. Ook helpt het fantastisch voor de concentratie; de hersenen werken veel beter als je goed uitgeslapen bent.

 

concentratie-schoolboekenOver concentratie gesproken.

Kinderen zitten tegenwoordig in een klas met gemiddeld 23,3 kinderen. De dynamische manier van leren die tegenwoordig gehanteerd wordt is hiervoor een fijne manier voor de leerkracht om de aandacht te kunnen verdelen. Veel kinderen krijgen les via een individualistisch beleid; het kind krijgt hierbij een taak die het zelf moet uitvoeren. In principe stimuleert dit het zelfoplossend vermogen van het kind en hier hebben ze later heel veel aan. Maar met zoveel kinderen in de klas die allemaal een eigen taak moeten uitvoeren, kan het zomaar eens gebeuren dat het kind snel afgeleid raakt. Kinderen met ADHD, ADD en andere concentratiestoornissen kunnen zich moeilijk concentreren in een drukke klas waar iedereen iets anders doet. De leerprestaties gaan achteruit en het kind raakt al snel overprikkeld. Met Alpine Muffy Oorkappen kun je dit probleem verhelpen. De oorkappen zorgen voor een demping van harde geluiden en een rustige omgeving voor het kind in drukkere plekken zoals een volle klas of een drukke winkelstraat. Door de concentratie van het kind met de oorkappen te verhogen, kan het kind zich beter focussen op de taak die voor hem ligt. Zo gaan de leerprestaties al snel vooruit, en voelen kinderen zich rustiger tijdens het leren. De Muffy oorkappen zijn daarnaast ook nog eens verstelbaar, waardoor je kind de oorkappen nog jaren kan gebruiken!

Alpine Muffy Oorkappen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook voor baby’s zijn er oorkappen verkrijgbaar; met een zachte elastieken band die niet knelt kun je ook het gehoor van je kleine baby goed beschermen en de rust bieden in drukke gelegenheden. De SleepSoft filteroordoppen zijn verkrijgbaar in één witte variant en komen met een gratis schoonmaakapparaatje voor je oordoppen. Zo gaan ze wel meer dan 100x mee!