Snel zwanger worden: 6 tips

snel zwanger worden baby

Jij en je partner zijn er helemaal over uit: jullie willen graag een kindje. Dit is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid, maar daar hebben jullie ontzettend goed over nagedacht. Als je gestopt bent met jullie vorm van anti-conceptie, dan kunnen jullie gaan kijken naar de snelste manier om zwanger te worden. Wat kun je doen om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden om snel zwanger te worden?

baby blog 3

Snel zwanger worden: de voorbereiding

baby blog 11. Als je zwanger wil worden is het belangrijk om te zorgen dat je lichaam in optimale conditie is. Dat betekent dat je alle slechte gewoontes uit je leven moet bannen. Roken is verleden tijd, net als het drinken van alcohol. Zorg dat je op een gezond gewicht bent en dat je voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt. Natuurlijk is het super moeilijk om met al je slechte gewoontes te stoppen, probeer daarom eens een hulpmiddel te gebruiken om je een steuntje in de rug te geven. Gebruik bijvoorbeeld een hulpmiddel om te stoppen met roken, een product om je te helpen met afvallen en slik extra vitamines.

2. Dit is het moment om te beginnen met foliumzuur. Foliumzuur zorgt voor een goede aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg. Het is erg belangrijk voor de celdeling en ontwikkeling van het zenuwstelsel bij een ongeboren baby en verkleint de kans op aangeboren afwijken zoals een open ruggetje of een hazenlip.*
Over het algemeen krijg je voldoende foliumzuur binnen door je voeding, maar als je zwanger wil worden en bent moet je zorgen dat dit hoger ligt. Hiervoor kun je apart foliumzuur slikken, maar ook mama-vitamines bevatten vaak de goede hoeveelheid foliumzuur.

 

 

3. Sport, maar niet teveel. Snel zwanger worden gaat het best als je lichaam helemaal klaar is om een zwangerschap te ontvangen. Dat betekent dat je fit moet zijn. baby blog 21Drie keer in de week sporten is een goede maatstaf. Maak het echter niet te gek; overmatig sporten kan invloed hebben op je vruchtbaarheid en er uiteindelijk voor zorgen dat je zelfs minder snel zwanger wordt.

baby blog4. Mindfullness matters! Hoe jij in je vel zit heeft automatisch invloed op onder andere je vruchtbaarheid. Het staat of valt met hoe jij je voelt! Als jij gestresst bent en niet lekker in je vel zit, dan is je lichaam ook niet in optimale conditie om een kindje te krijgen. Stress werkt namelijk uit op alle factoren van je lichaam; je bent automatisch niet op je fitst als je gestresst bent. Zorg daarom dat je lekker in je vel zit en ga bijvoorbeeld op yoga of vind een andere bezigheid waarmee jij je lekker kunt ontspannen.

5. Weet wanneer je vruchtbaar bent. Je hebt een aantal vruchtbare dagen per maand; het is wel zo handig om te weten wanneer dit is. Houd daarom je menstruatie goed bij en doe waar kan een ovulatietest. Zo weet je zéker, dat jij op je vruchtbare dagen de meeste kans van slagen hebt.

6. ! Het zwanger worden en zwanger zijn is een prachtige ervaring. Het is voor niemand goed als je er een exacte wetenschap van gaat maken. Laat het komen zoals het komt, zodat je van elk deel van de ervaring optimaal geniet. Duurt het écht lang voordat jullie erachter komen dat je zwanger bent? Als het langer dan een jaar duurt, kun je de huisarts om raad vragen. Tot die tijd; regelmatig proberen en veel plezier!

baby zwanger snel zwanger worden

 

*Het is geen oplossing en de natuur werkt zoals deze wil. Wij claimen niet dat deze aangeboren afwijkingen te voorkomen zijn, noch claimen wij dokters te zijn. Voor professioneel medisch advies adviseren wij u om uw huisarts te raadplegen.