Slechter slapen kind door tablets en smartphones

Kinderen met tablets en smartphones in hun slaapkamer genieten minder slaap dan degenen die er niet over beschikken, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde Amerikaanse studie.

Van tweeduizend onderzochte tieners slapen diegenen met tablets en smartphones in hun slaapkamer gemiddeld 21 minuten minder dan kameraden die niet over dergelijke toestellen beschikken, klinkt het in het onderzoek, dat in het Amerikaanse blad Pediatrics verscheen.

Kinderen met een televisie aan het voeteneinde van hun bed zien hun slaap met 18 minuten verminderen in vergelijking met leeftijdsgenoten die geen afstandsbediening binnen handbereik hebben.

,,Deze resultaten moeten waarschuwen tegen onbeperkt toegang tot (beeld)schermen in kinderkamers”, benadrukken de wetenschappers, onder leiding van Jennifer Falbe van het Instituut voor Volksgezondheid aan de Universiteit van Californië.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 2.048 kinderen tussen 10 en 13 jaar oud die school liepen in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Bron: AD.nl

Wil jij ook liever niet dat je kind voor het slapen gaat met een tablet of smartphone speelt?

Wij hebben sinds kort een zeer uitgebreid assortiment speelgoed! Voor zowel de kleinste als de wat oudere kinderen hebben wij nu speelgoed in ons assortiment.

Merken die wij nu hebben zijn o.a.:

Wil je al het speelgoed bekijken? KLIK dan hier!

 

Een bericht schrijven