Perfect gevormde wenkbrauwen met Maybelline!

Wenkbrauwen zijn hot. Overal waar je kijkt zie je zware, mooi geepileerde wenkbrauwen met volume. Maar ze zijn ook tricky. Een goede wenkbrauwvorm is niet makkelijk gevonden en er worden dus ook steeds fouten mee gemaakt. Dit is jammer, want de wenkbrauwen zijn het frame van je ogen en dus heel mooi als ze goed gedaan zijn. Maar voor iedereen is de juiste vorm anders.

gezicht wenkenOm te beginnen heb je jouw eigen gezichtsvorm nodig om te bepalen hoe de wenkbrauwen eruit komen te zien. Er zijn verschillende soorten gezichtsvormen en om erachter te komen welke vorm jouw gezicht heeft kun je in de spiegel met een lippenstift de vorm van je gezicht omtrekken, zodat je kunt zien welke vorm jouw gezicht heeft. Zo kun je kijken welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past.

Bij een ovaal gezicht kies je het beste voor een lichte boog, en bij een rond hoofd kies je juist voor een hoge boog met scherpe hoek om de ronde vorm van het gezicht af te zwakken. Bij een vierkant gezicht kies je voor een krachtige, hoekige wenkbrauw om gezicht wenken 1de kaak zachter te laten lijken. Een langwerpig gezicht heeft het nodig om minder lang te lijken, daarom maak je je wenkbrauwen het best zo recht mogelijk met een klein boogje naar beneden aan het einde. Zo lijkt je gezicht een stuk korter. Bij een diamantvormig gezicht wil je de nadruk afhalen van je bredere jukbeenderen. Golvende, gebogen wenkbrauwen zorgen voor de balans. Bij een hartvormig gezicht wil je de nadruk afhalen van je bredere voorhoofd, en dit doe je door zacht gebogen wenkbrauwen die niet te breed zijn.

gezicht wenken 2Als je de vorm bepaald hebt voor je wenkbrauwen is het tijd om te kiezen waarmee je ze gaat doen. Je kunt kiezen voor het aloude potloodje, maar er zijn tegenwoordig vele soorten producten waarmee je je wenkbrauwen kunt doen. Neem bijvoorbeeld de Maybelline Brow Precise Fiber Volumizer.. Dit is een gel met verschillende componenten, namelijk een licht gekleurde gel met vezels en versteviging. Het gebruik van deze volumizer is heel makkelijk. Je gebruikt het borsteltje (vergelijkbaar met een mascara borsteltje) en deze gebruik je om je wenkbrauwen tegelijkertijd in model te brengen en in te kleuren. De vezels in de formule zorgen voor vollere wenkbrauwen. De pigmenten in de gel geven je wenkbrauwen een natuurlijke kleur en de versteviging in de gel zorgt dat je wenkbrauwen de hele dag ‘flawless’ in model blijven zitten. Alles voor de mooiste wenkbrauwen, en dat in één enkel potje.

 

Ook bestaan er bepaalde gels en pommades om je wenkbrauwen in model te brengen, die je aanbrengt met een borstel of een kwast. Het is even uitproberen wat voor jou het fijnste werkt.

Als je je wenkbrauwen mooi gedaan hebt ziet je gezicht er gelijk sprekender en frisser uit. En met de Maybelline Brow Precise Fiber Volumizer wordt het wel erg makkelijk!