Omdat je het waard bent: L’oréal.

loreal logo

“Omdat je het waard bent”, zo luidt de slogan van L’oréal. En niets is minder waar. Al meer dan honderd jaar verovert L’oréal de wereldmarkt van cosmetica. Bij L’oréal kun je voor letterlijk alles terecht: van haarverf tot mascara, van dagcreme’s tot zonnebrand, L’oréal heeft het! Hoe is dit bedrijf zo’n grote speler op de wereldmarkt geworden en wat zijn producten die je echt moet kennen? 

In 1904 studeerde chemicus Eugéne Schueller af en werkte in zijn lab waar hij in 1907 zijn grootste eureka-moment had. Hij had een revolutionair haarkleuringsmiddel ontwikkeld, wat hij Aurióline noemde. In 1908 vroeg hij patent op het middel aan, en hiermee was het nog maar begonnen.
Schueller had een hoop in zijn mars zo bleek. Hij verkocht voor de ontwikkeling van Aurióline al producten aan de franse kappersmarkt en met succes. Het verkopen van zijn baanbrekende haarkleuringsmiddel was dus een eitje. In snel tempo veroverden zijn producten Frankrijk.
loreal paris makeuplookSchueller was een chemicus in hart en nieren en hij bleef dus innoveren. Hij nam onderzoekers in dienst en daarmee stelde hij zijn bedrijf veilig, want zo kon hij op hetzelfde tempo meekomen als de grotere bedrijven. In de loop der jaren werden er steeds meer producten bij ontwikkeld, tot op de dag van vandaag.

Hij gaat zich steeds meer focussen op het marktbeleid en breid zijn markt uit. Na een paar decennia van uitkomst van zijn product breidde de markt zich uit naar Nederland, Oostenrijk en Italie, en uiteindelijk ook naar de VS, Zuid-Amerika, Rusland, en het Midden-Oosten. In 1932 bracht hij het eerste reclamespotje uit waarin voornamelijk werd gezongen en zo werd de reclame-jingle geboren, en hij bracht ook het allereerste vrouwen-magazine gebaseerd op gezondheid en beauty uit. Op 4 april 1939 veranderde hij zijn bedrijfsnaam naar het nu alom bekende L’oréal.

Na de tweede wereldoorlog veranderde er een hoop voor de cosmeticabranche. Vrouwen gingen werken, hun eigen geld verdienen en daarmee ging het uiterlijk een steeds belangrijkere rol spelen. Ze wilden langer jong lijken en hun grijze haren verdoezelen. De producten van Schueller boden dus een uitkomst.
Schueller overleed in 1957 en zijn enige dochter, Liliane Betancourt, erfde het concern. Zij werd grootaandeelhouder en bouwde het bedrijf op tot de grootte waarop het nu is.

Ook vandaag de dag zouden we niet zonder L’oréal kunnen. Niet alleen brengt L’oréal producten uit onder hun eigen naam, maar hebben zij meer dan 500 dochtermerken waaronder Lancôme, Maybelline New York en Garnier. Zo hebben ze een wereldconcern opgericht, dat absoluut niet meer weg te denken is uit de cosmeticabranche. L’oréal heeft een naam opgebouwd die niet vergeten zal worden!

Nu bij Drogisterij.net: het gehele assortiment van L’oréal Paris met maar liefst 35% korting!* Schaf jouw producten aan op www.drogisterij.net

loreal makeup model

*m.u.v. voordeelverpakking, uitzonderingen voorbehouden. actie loopt van 03-07-2017 tm 16-07-2017