Zo verzorg je jouw snor en baard!

Baarden zijn helemaal hip. Een baard geeft je gezicht een bepaald karakter en maakt deel uit van je persoonlijkheid. Wil jij ook een baard en/of snor laten groeien? Dan hebben wij de juiste tips voor jou, om je baard en snor zo vol en netjes mogelijk te krijgen!

 

Blogpost 11 - Baardgroei1. Geduld! Elke baard begint met gaten en minder behaarde gebieden. Zelfs de volste baarden zijn begonnen met een oneven stoppelbaardje met hier en daar een kale plek. Toch is het belangrijk om in die periode niet te scheren of trimmen! Een baard heeft de tijd nodig om goed te groeien. Het enige wat je ‘mag’ doen is het trimmen van haren die veel sneller groeien dan de rest. Zo houdt je je baard netjes, ondanks dat hij nog niet op zijn volle vermogen is.

2. Juiste verzorging. Baardhaar is ook gewoon haar, en dat betekent dat het ook goede verzorging nodig heeft. Je baardhaar wassen is daarom ook geen overbodige luxe. Gebruik van een milde shampoo is aan te raden, maar liever nog een conditioner. Hiermee verzorg je ook de huid onder je baardhaar en de baardharen worden minder stug. Door hem goed in te masseren op de gezichtshuid verwijder je al het vuil in de baard en verzorg je de haren tegelijkertijd.

3. Styling. Voor het stylen van je baard kun je naar verschillende middeltjes grijpen. Een van de meest voorkomende styling producten is het gebruik van een baardolie. Deze olie laat je baardharen glanzen en verzorgt ze zodat ze in optimale conditie zijn. Daarnaast kun je ook nog een baardwax en een snorrenwax gebruiken, afhankelijk van de look waar je voor gaat. Een baardwax is erg goed om jouw baardlook vast te houden voor een langere tijd, maar is minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Blogpost 11 - Baardgroei 14. Borstel of kam? Voor borstelen en kammen van de baard is beiden wat te zeggen. Het beste is dus ook om een borstel en een kam te gebruiken. Een borstel is het meest geschikt om de losse en dode haren uit je baard te kammen zodat hij optimaal blijft. Ook is het goed om de natuurlijke oliën in je haar en de baardolie goed te verdelen door het haar. Een kam is perfect om de baard goed te ontwarren, omdat de tanden een stuk dieper komen dan een borstel. Daarnaast kun je een kam ook goed gebruiken om je baard in model te brengen. Gebruik hiervoor liever een houten kam dan een plastic kam. Niet alleen is een plastic kam niet helemaal geschikt om alle klitten eruit te krijgen, hij maakt het haar ook statisch en dat wil je graag voorkomen.

5. Rock your style! Elke gezichtsvorm is anders. Daarom loont het om verschillende baardstylen uit te zoeken en te kijken welke bij jouw gezichtsvorm past. Eventueel kun je bij je barbier vragen om advies. Voor ieder gezicht kun je wel een baardstyle vinden.

 

Vind alle baardverzorging nu bij Drogisterij.net!