Met je baby in de sneeuw

Wintersporten is geweldig voor jong en oud. Zo kun je gemakkelijk met je jonge baby op ski-vakantie. Het is hierbij wel belangrijk dat je zorgt dat je je kindje goed beschermd tegen de kou en dat je zorgt dat ze er comfortabel bij zitten. Daarom tips hoe je met je baby in de sneeuw een succes maakt!

Zorg dat je baby in de sneeuw niet verkleumt

Een baby verliest sneller kou dan een volwassene. Daarbij verliest hij een kwart van zijn lichaamswarmte via zijn hoofdje. Het is dus heel belangrijk dat je zorgt dat je baby een mutsje op doet zodat hij die warmte tenminste binnen kan houden.
Zorg daarbij ook dat al zijn uitstekende lichaamsdelen goed verpakt zijn. Zorg voor warme handjes en voetjes door wanten aan te doen bij je kindje en geef ze lekkere dikke warme sokken en fijne warme laarsjes aan.
Een voetenzak is essentieel op wintersport! Je kindje ligt of zit stil en beweegt niet, zoals jij dat doet. Hij verliest daardoor veel sneller warmte. Zorg wel dat als je een warm café of winkeltje inloopt, dat je de voetenzak even open ritst.

Zorg dat je baby in de sneeuw niet verbrand

De zon in de bergen is vaak erg fel en sterk. Zorg daarom dat je je kindje voldoende beschermt tegen de zon! Een factor 50+ die niet op waterbasis is, is geschikt voor je kindje. Waterbasis is overigens ook voor volwassenen niet aan te raden, omdat dit kan bevriezen in de kou. Dit is dus heel slecht en zelfs gevaarlijk voor je huid. Zorg dus altijd voor een zonnebrandcrème op vet- of oliebasis.
Geef je baby ook een zonnebrilletje mee! Ze kunnen erg snel ‘sneeuwblind’ worden, doordat het zonlicht weerkaatst op de witte sneeuw en de oogjes dit niet aan kunnen. Om klachten te voorkomen kun je ze simpelweg een zonnebril opzetten.

Zorg dat de huid van je baby in de sneeuw genoeg verzorging krijgt

De kou en eventuele snottebelletjes zorgen voor een hele rauwe huid van je baby. Dit kan er voor zorgen dat jullie vakantie in het water valt, omdat je kindje zoveel pijn heeft dat het gaat huilen. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door, bovenop de zonnebrandcrème, de wangetjes en het neusje in te smeren met een dikke vette crème zoals Vaseline. Deze vette crème zorgt dat de huid beschermt blijft tegen de kou.
Ook in bad kun je een paar scheutjes badolie doen om de huid van je kindje lekker vettig en soepel te houden. Inoli en Balneum verkopen beiden fantastische olie die je in bad kunt doen en de huid van je kindje optimaal verzorgen en beschermen.

Zorg dat de oren van je baby in de sneeuw goed beschermd zijn

Een muts is niet altijd toereikend genoeg om het geluid op de lawaaierige piste tegen te houden. Daarbij komt ook bijvoorbeeld het vliegen met het vliegtuig of lange ritten in de auto. Daarom is het belangrijk om voor je kindje een goede oorbescherming mee te nemen die helpt bij het dempen van harde geluiden en het creëren van een rustige omgeving voor je baby (om bijvoorbeeld lekker in te slapen). De Alpine Baby Muffy oorkappen zorgt voor een goede oorbescherming voor baby’s tot 36 maanden. Daarom is deze onmisbaar met je baby op wintersport!

Zo kun je veilig en ontspannen met je baby in de sneeuw! Geniet vooral van je wintersport en laat je baby kennis maken met de eerste sneeuw!