Nieuwe make-up app L’oréal Paris en Drogisterij.net

L’Oréal Paris introduceert vandaag de allereerste virtuele make-up tester ook in Nederland. Met de app ‘Makeup Genius’ kun je allerlei make-up looks en producten uitproberen van het bekende make-up merk. Dankzij de samenwerking met Drogisterij.net, kun je voortaan je L’Oréal Paris Make-up bij ons bestellen via de app.  

We hebben meegedacht over de app en de rol van onze webshop hierbij. Deze exclusieve technologie is nog nooit eerder gebruikt in de make-up wereld, dus wij zijn er erg trots op dat Drogisterij.net er onderdeel van mag uitmaken. Om je te laten zien hoe de app precies werkt, hebben wij hem vast voor je getest!

Stap 1: Scannen
Voordat je de make-up kunt uitproberen, moet je eerst je gezicht scannen. Hierbij is het de bedoeling dat je je hoofd in het rondje houdt en dat je je gezicht ontspant. Voor het beste effect kun je op dat moment beter niet te felle lippenstift of te donkere oogschaduw of eyeliner opdoen.

Stap 2: Make-up testen!
Nu je gezicht gescand is, kun je alle make-up uitproberen. Als je links bovenaan op het vierkantje ‘producten’ klikt, kun je kiezen welke make-up je graag wilt uitproberen. Wanneer je klikt op een productcategorie zijn alle producten van L’Oréal Paris te vinden in de beschikbare kleuren. Zelf heb ik gekozen voor lipstick, oogschaduw, blush en eyeliner.

Stap 3: Virtuele spiegel
Kijk in je virtuele spiegel of de make-up je goed staat. Wanneer jij beweegt, beweegt de make-up gewoon met je mee! Staat de lipstick je toch niet zo goed? Dan kun je net zo makkelijk weer een andere lipstick uitproberen. Jezelf virtueel opmaken is nog nooit zó echt geweest.

Blogpost 6 - Loreal App 1

Stap 4: Extra’s
De app bevat nog allerlei extra opties, zoals je profiel, een barcode scanner en ‘looks’. Als je zelf niet zo goed weet hoe je een look moet samenstellen, kun je een kijkje nemen bij de looks die L’oréal Paris voor je heeft samengesteld. Jouw eigen looks kun je ook opslaan op je profiel, zodat je deze later nog eens kunt uitproberen. Verder is het mogelijk om de barcode van make-up producten te scannen met de app, zodat je ze meteen kunt bestellen.

Blogpost 6 - Loreal App 2

Stap 5: Tevreden?
Heb je een make-up look gevonden waar je tevreden over bent? Maak een mooie foto van jezelf en sla je nieuwe beauty look op. Het is ook mogelijk om je selfie meteen te delen via Facebook, om zo te kijken wat je vriendinnen van je nieuwe look vinden.

Stap 6: Bestel jouw nieuwe look
Wanneer je jouw perfecte look hebt gevonden, kun je met 1 klik in de app de producten in de winkelmand plaatsen. Als je ervoor kiest om de producten online te bestellen, kun je via onze webshop  de producten die jij hebt uitgekozen meteen bestellen. Een hele snelle, nieuwe manier van make-up testen én bestellen. Je smartphone wordt niet alleen je virtuele spiegel, maar ook je nieuwste must-have beauty accessoire.

Official Launch Party
Gisteravond waren wij aanwezig bij de officiële Launch Pary van de Makeup Genius App in Amsterdam. Benieuwd hoe het daar was? Bekijk onze fotorapportage!

Met deze app creëer je je eigen looks en word je opgemaakt in 1 klik! Bestel via de app direct je nieuwe make-up look bij Drogisterij.net

Blogpost 6 - Loreal App 3

De app is hier beschikbaar voor iOS en Android!