Honderden kinderen met hoofdluis

Gisteren heeft op veel basisscholen in Nederland de eerste Nationale Luizendag plaatsgevonden. Op deze dag werden de luizenmoeders ingeschakeld om extra te controleren op luizen. Sinds afgelopen zaterdag heeft Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maar liefst 750 meldingen ontvangen over kinderen met hoofdluis.

De instantie heeft een oproep gedaan aan alle ouders van Nederland om hoofdluis te melden via de website van het RIVM. Het doel was om erachter te komen hoe vaak hoofdluis voorkomt en wat de beste aanpak is, dit is tot nu toe namelijk nog nooit onderzocht.

Middelbare scholieren

Hoewel de meeste meldingen waren van basisschoolkinderen tussen de 8-12 jaar, was het zeer opvallend dat er ook veel meldingen binnenkwamen van kinderen van de middelbare school. Daarnaast ging het bij drie kwart van de meldingen om meisjes.

Fabeltjes over hoofdluis

Vaak wordt er verteld dat luizen vooral van schoongewassen hoofdjes houden, maar dit is een fabeltje. Dit verhaal is waarschijnlijk ooit bedacht om ervoor te zorgen dat er niet van een kind werd gedacht dat hij of zij luizen kreeg omdat diegene zijn haar niet waste. In werkelijkheid is er geen verschil tussen gewassen of ongewassen haar.

Omdat hoofdluizen zich in een hoog tempo verspreiden, is het belangrijk om vaak te controleren. Grijp meteen in wanneer u hoofdluis ontdekt. De beestjes zijn het best te bestrijden door het haar gedurende twee weken uit te kammen met een fijntandige kam, in combinatie met een antihoofdluismiddel.

Bron:  nu.nl

Klik hier om naar ons gehele assortiment tegen hoofdluis te gaan!

Honderden kinderen  met hoofdluis

Honderden kinderen met hoofdluis