Het állerleukste kinderfeestje!

Heb je altijd moeite om weer nieuwe ideeën voor een kinderfeestje op te doen? Is de inspiratie voor nieuwe thema’s en versieringen op? Geen zorgen! Wij van Drogisterij.net hebben dé oplossing voor je: de kinderfeestjes-checklist!

Met een kinderfeestje kun je alle kanten op. Geen enkel thema is te gek. Maar doordat er zoveel verschillende soorten thema’s zijn zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Het beste kun je dan uitgaan van wat je kindje het leukste vind. Is jouw kind gek op koninginnen, prinsessen en sprookjes? Dan is een Frozen-themafeest echt wat voor jouw kind. Houdt jouw kind meer van stoere dingen? Dan kun je altijd nog een thema kiezen zoals Piraten of Voetbal. Is je kindje nog klein? Dan is een feestje van Nijntje, Bumba of Paw Patrol helemaal het einde.

Wat heb je dan precies nodig voor een kinderfeestje? Hieronder een fijne checklist. (Tip: als je op de benodigdheden klikt, kom je automatisch op de juiste pagina op onze site!)


– Wegwerpservies
*bekers
*bordjes
*tafelkleed
*rietjes
*servetjes
– Versieringen
*vlaggetjes
*hangdecoratie
*ballonnen
– Voor op tafel
*cakestandaard
*kaarsjes
Uitnodigingen
Uitdeelzakjes
*kleine speeltjes
– Traktaties
–    En natuurlijk: TAART!

Wat zijn leuke dingen om te doen op een kinderfeestje? Dat is natuurlijk ontzettend breed. Er zijn zóveel leuke dingen om te doen! Je kunt bijvoorbeeld lekker met de kinderen gaan knutselen (alle knutselspullen vind je hier). Als het mooi weer is, kun je fijne buitenspelletjes gaan doen (denk aan verstoppertje, tikkertje, stoepkrijten, naar het bos, waterballonnengevecht, etc.)
Wat veel mensen vergeten zijn de ouderwetse spelletjes die het altijd goed doen, zoals koekhappen, stoelendans en ezeltje prik. Deze spelletjes zorgen gegarandeerd voor urenlang plezier.
Leuk is om bij alle spelletjes de winnaar van het spel te laten grabbelen in een grabbelton. Die is zo gemaakt: vul een wastobbe of ton met oude proppen krantenpapier en hiertussen allemaal kleine ingepakte kadootjes. Als een kindje een spelletje heeft gewonnen mag deze een kadootje uitzoeken uit de grabbelton.
Knutselen met eten is altijd een goed idee. Laat je groep met kinderen lekker zelf kliederen en hun eigen heerlijke snack maken, zoals bijvoorbeeld een satéprikker versieren met allemaal kleine items zoals snoeptomaatjes en kaas en worst. Of een pannenkoek (zelfgebakken is het lekkerst én goedkoopst) versieren met poedersuiker, fruit en snoepjes. Leg wel altijd een tafelkleed onder de borden en zorg voor schortjes of oude kleding want het kan een kliederboel worden!

kindjes feestje

Wat geef je nou te eten op zo’n kinderfeestje? Één tip is zoals hierboven, de kinders hun eigen eten laten maken. Lijkt je dat niet zo’n goed idee? Dan kun je altijd kiezen om zelf wat te maken. Pannenkoeken en poffertjes zijn niet teveel werk en vallen bij alle kinderen in de smaak. Of een grote stapel boterhammen met beleg zoals chocopasta en kaas. Wat altijd een succes is, is chocoladefondue. Daarbij kun je allerlei lekkers serveren, van lange vingers tot stukken fruit als aardbeien en druiven (let op: bij kinderen onder de zes jaar de druiven en bijvoorbeeld snoeptomaatjes altijd in de lengte doorsnijden in verband met verstikkingsgevaar). Broodjes met knakworst vinden kinderen ook altijd lekker.

Als het feestje afgelopen is, is het leuk als je de kinderen een klein aandenken geeft. Dit kun je doen door ze een uitdeelzakje met een klein speeltje en een klein snoepje te geven. Daardoor vinden de kinderen zo’n dag extra speciaal, want hoe leuk is het als je een feestje hebt gehad en dan ook nog een kadootje krijgt?

De laatste tip die we meegeven is: geniet ervan en stress niet teveel. Je kindje vind het feestje al geweldig omdat de hele dag om hun draait en de kinderen die komen vinden het superleuk omdat ze met al hun vriendjes bij elkaar zijn. Alle moeite die je doet, maakt hun dag dus alleen maar nóg leuker. Dus maak je geen zorgen, en heb veel plezier!

Dit bericht was geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permanente link.