Herfstige haarkleuren: deze past bij jou

De herfst komt er weer aan en voor veel mensen is dit het moment om te gaan kijken voor een nieuwe haarkleur. Haarverf is er te kust en te keur, en het kan dus moeilijk zijn om de juiste kleur verf uit te zoeken bij jouw huidskleur en smaak. Dit zijn de herfsttrends voor deze herfst, en daarbij vertel ik meteen voor welk huidtype dit geschikt is. Zo kun je nooit meer de verkeerde keuze maken!

 

Metallic Madness

herfsthaar metallic

Metallic blijft niet alleen bij zilver en goud

 

Herfst/Winter 2017/2018 staat weer bol van de prachtige trends. Op de catwalk hebben we ontzettend veel uiteenlopende trends gezien, met als meest opvallende toch wel de Metallic trend. Niet alleen zilver en goud, alle kleuren deden het goed op de catwalk, mits ze maar metallic waren. De eerste haartrend van deze herfst/winter is dus ook de metallic trend.

Metallic was veel aanwezig op de catwalks dit jaar

Metallic was veel aanwezig op de catwalks dit jaar

 

 

 

Niet de makkelijkste haarkleur, want metallic vereist veel onderhoud en een hoop liefde voor je haar. Deze trend staat je vooral als je een hele lichte of hele donkere huid hebt, zodat je haar extra fel afsteekt. Let wel op dat voor metallic kleurtjes, je haar witblond zonder een spoortje geel moet zijn. Kijk daarom dus eens naar een goede zilvershampoo.

 

Copper Cravings

Koper is een kleur die de warmte terugbrengt tijdens de koude herfstdagen

Koper is een kleur die de warmte terugbrengt tijdens de koude herfstdagen

De winter/fall collectie zat ook boordevol folk-geïnspireerde kleding.

Drukke, warme prints en diepe, warme kleuren staan centraal in deze stijl. Ruitjes, bloemetjes, niks is te gek en alles is te combineren. De haarkleur die bij deze trend past is dus ook diep, met warme kleuraccenten van koper, kastanje, mahonie en magenta. Deze look werkt voor bijna iedereen, omdat hij zo divers is.

De trend op de catwalk kon niet gek genoeg

De trend op de catwalk kon niet gek genoeg

 

 

 

 

Alleen als je een hele gele ondertoon in je huid hebt is dit niet de beste look voor je, omdat je haarkleur dan niet matcht met je huid. Onderhoud je warme kleur door middel van een roodshampoo, en speel met verschillende kleuraccenten door te kiezen voor een combinatie van verschillende tinten.

 

Denim Dream

Zo klassiek als denim is, zo klassiek wordt deze haarstijl

Zo klassiek als denim is, zo klassiek wordt deze haarstijl

 

Denim is niet meer weg te denken uit de mode-wereld

Denim is niet meer weg te denken uit de mode-wereld

Go bold or go home! Denim, donkerblauw en zwart waren volop aanwezig op de catwalk dit jaar en dit zet zich door in haartrends. De denimlook kwam vorig jaar al de kop opsteken en is dit jaar niet meer weg te denken. Voor de personen die durven, kun je de denimtrend groots aanpakken en lichtblauwe tinten gebruiken om deze look te creëren. Wil je het liefst wat meer bescheiden? Dan kun je kiezen voor blauwe puntjes, of een zeer donkerblauwe denimtint. Kies voor de combinatie met zwart voor meer dynamiek. Deze trend is schitterend bij een donkere huid.

 

Astonishing Ashes

haartrends ashes

Net als vorig jaar zijn de ‘ashy blondes’ niet meer weg te denken

Dust to dust, ashes to ashes, koele blonde kleuren zijn niet meer weg te denken uit stijlland. Van ijzige platinablond tot zanderig grijsblond, blonde is hot, as long as it’s cool! Het matcht bij de dromerige trend van de catwalk, feather look. Lichte veertjes domineerden de catwalk

en geven een wolkerige look, alsof je net uit de lucht bent komen dalen. Match je haarkleur hierop, en onderhoud hem met een goede zilvershampoo. Zo blijven je koele blonde lokken het langst koel. Is blond echt niet je ding? Asbruin is een goede vervanging, en geeft ook die grijzige, nonchalante look waar je voor gaat.

Koele kleuren en dromerige veertjes op de catwalk

Koele kleuren en dromerige veertjes op de catwalk

 

 

 

 

 

 

 

 

Grey Goddess

 

Grijs is hét nieuwe blond

Grijs is hét nieuwe blond

De seizoensklapper is en blijft toch wel grijs haar. Deze haarkleur is al twee jaar op rij de absolute topkleur en ook dit jaar is grijs haar overal in het straatbeeld en modebeeld te zien. Hoewel één van de lastigste haarkleur om te hebben; hij staat iedereen en als je eenmaal zo ver bent dat je je lokken grijs hebt geverfd, dan wil je ook nooit meer anders.

Grijs is heel veelzijdig; je kunt het met alles combineren

Grijs is heel veelzijdig; je kunt het met alles combineren

Deze kleur is zo divers dat je alle kleuren erbij aan kan, maar heb je al eens gedacht aan grijs op grijs? Grijs was namelijk ook veel aanwezig op de catwalk, vooral in ‘office wear’  en dit kun je prima matchen met je grijze haren. Ook bij grijs haar geldt: investeer in een goede zilvershampoo. En bij deze look kun je ‘m best wat langer laten intrekken; hoe grijzer hoe beter ;)