Haaastjoeee de griep is nog niet over! 5 tips

Griep-vrouw-780x520

Bij ons thuis is iedereen al ziek geweest. De griep heerst al enkele weken en nu ook bij ons op kantoor. Wat een ellende!

Maar wat doe je er eigenlijk tegen of voor? Hieronder vijf tips waardoor het mogelijk is om de griep minder snel op te pakken.

TIP 1: Was je handen

Met het wassen van je handen voorkom je de verspreiding van de bacteriën. Als er dus iemand in je omgeving ziek is, doe dit dan zo vaak mogelijk. Maar… was je handen goed en grondig. Tussen de vingers, op de handen en vergeet vooral je duimen niet. Ook de handdoekjes iets vaker vervangen.

TIP 2: Verschoon je bed

Het klinkt misschien heel logisch maar als je ziek bent, is het aan te raden het beddengoed vaker te verschonen. Vooral het kussen kan om de dag wel een nieuwe hoes gebruiken. Na een normale nacht verlies je al behoorlijk wat vocht, laat staan als je ziek bent en ontzettend zweet. Hoest je veel? Dan is het misschien wel aan te raden om alleen te slapen?

Tip 3: Tandenborstel

Van deze tip had ik nog nooit gehoord; zorg ervoor dat je tandenborstel niet in de buurt staat van de persoon met griep! De verspreiding van de bacillen krijgen dan minder de kans.

Tip 4: Poetsen

Maak alles goed schoon wat door meerde mensen in huis gebruikt wordt zoals de afstandsbediening, telefoons en pc. Vergeet daarnaast ook de lichtschakelaars, deurkrukken en autostuur niet. Maak alles snel en gemakkelijk schoon met anti-bacteriële doekjes. Snel en efficiënt!

Tip 5: Zakdoekjes

Waarschijnlijk heeft de persoon die ziek is een loopneus of niest hij de hele dag? Zorg dan dat je genoeg papieren zakdoekjes in huis heb. Ook is het handig om bijvoorbeeld een keukenrol te gebruiken ipv een handdoekje na het wassen van de handen.

Bekijk HIER al onze tips voor de griep!

griep290x290

Bekijk hier alles voor de griep