Getest: L’Oréal Paris Elvive Kokosolie Masker!

Van nature heb ik altijd erg veel krullen gehad. Op mijn veertiende waste ik mijn haar eens, en van de een op de andere dag waren mijn krullen verdwenen. Hormonale veranderingen, vertelde de kapper mij toen. Niets aan te veranderen, misschien dat je krullen terugkomen als je zwanger bent.

Inmiddels ben ik zes jaar en een zwangerschap verder, en verrek; de kapper heeft gelijk gehad. Na mijn zwangerschap werd mijn haar geleidelijk springeriger en begon de krul steeds meer terug te komen. Maar deze half-krul-half-steil-structuur, in combinatie met het regelmatig kleuren en ontkleuren van mijn haar, heeft gezorgd voor een suikerspin-look: mijn haar is ontzettend pluizig en wil absoluut niet meewerken.

Ik kreeg de kans om een product van L’Oréal te testen. Iets wat een uitkomst moest zijn voor mij: een masker dat intens voedt door de kokosolie, en dat je ook nog kan gebruiken als leave-in-masker. Twee vliegen in één klap, ik ben bij het horen alleen al fan. Want wat kom je tekort als moeder met een fulltime baan? Juist ja, tijd.. 

Ik gebruik op dit moment de lijn van Garnier Loving Blends Honinggoud, en gedurende de tijd tot de pot leeg was heb ik daarvan het masker niet gebruikt. Ik heb dus enkel het Elvive masker gebruikt en niet de Garnier.

Deze pot van Elvive Extraordinary Oil heeft de heerlijke geur van kokos!

Deze pot van Elvive Extraordinary Oil heeft de heerlijke geur van kokos!

Het masker ruikt echt heerlijk. Je kunt het op twee manieren gebruiken: als snelle verzorging, waarbij je het 1-2 minuten in moet laten trekken, of als intensief masker, dan moet je het 3-5 minuten in laten werken. Eigenwijs als ik ben, laat ik maskers altijd langer inwerken, zo’n minuut of tien. Het kan tussen mijn oren zitten, maar ik heb dan het idee dat het beter werkt. Dus ik heb ook dit masker tien minuten in laten trekken. Bij het uitspoelen voelde ik al dat mijn haar echt heerlijk zacht was. Ik ontwar mijn haren altijd onder de douche en dit ging zonder enige moeite. Nadat ik mijn haar had uitgespoeld, heb ik meteen de tweede functie van het masker aan een test onderworpen: de leave-in-functie. Je kunt dit masker op nat haar aanbrengen en dan zonder uitspoelen gebruiken als een bescherming voor je haar gedurende de dag. Daarom kneep ik zoveel mogelijk water uit mijn haar na het wassen, bracht een kleine hoeveelheid van het masker aan in de punten en lengtes van mijn haar en droogde het daarna zoals ik dat altijd doe; met een oud t-shirt om mijn haar gewikkeld. 

Je kunt hem hier bestellen:

Je kunt hem hier bestellen:

De eerste keer dat ik het masker gebruikte vond ik het geen succes, maar dit kwam omdat ik het masker als leave-in van de wortels tot de punten had ingebracht. Hierdoor werd mijn haar instant vet. De tweede keer heb ik het alleen in de lengtes en punten aangebracht  en toen merkte ik dat ik mijn haar toen het droog was een stuk makkelijker kon behandelen. Ook voelde het stukken zachter aan. Mijn krullen? Die zijn nog steeds niet op het level waar ik ze graag op zou willen, maar na gebruik van dit masker zijn ze wel een stuk zachter en glanzen ze veel meer. Geen suikerspin meer op mijn hoofd, maar zachte, gladde golven. Ik ben erg onder de indruk van dit fijne masker!”

Wil je dit product ook proberen? Dan kun je het hier vinden!