Getest: L’oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging

Krullen, een onderwerp van verhitte discussie. Van ‘Krullen zijn supermakkelijk, daar hoef je niets aan te doen’ tot ‘Ik ben altijd drie uur bezig om mijn krullen in optimale conditie te krijgen’. De één vind haar krullen fantastisch, de ander zou liever stijl haar willen hebben. Één ding is zeker: krullen zijn prachtig en uniek, én hebben veel verzorging nodig.

A8664300_2_Loreal_Paris_Elvive_Curl_Nutrition_Shampoo

Alle krullen-verzorging bij Drogisterij.net vind je hier!

Zelf heb ik sinds kort weer een volle bos krullen. In mijn puberteit is het een tijdje weinig geweest, maar na mijn zwangerschap zijn ze weer vol teruggekomen. Na een aantal jaar geen spullen in huis gehad te hebben voor krullen, is de zoektocht naar mijn ultieme krullen-spul weer begonnen. Omdat ik van L’Oréal al meerdere dingen van de Extraordinary Oil lijn gebruikt heb, kwam ik daarom uit bij de L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging.

Van deze lijn bestaan er een shampoo, een conditioner, een reinigende conditioner en een crème. Ik heb enkel de crème gebruikt, voor mijn shampoo en conditioner had ik nog een aantal flessen staan die eerst gebruikt moesten worden.

Één keer in de week verzorg ik mijn haar intensief. Ik was het, laat conditioner een kwartiertje intrekken en mijn masker tot wel drie uur lang. Daarna droog ik het met een oud t-shirt (dat is beter voor je haar, zie mijn artikel 8 dingen die je met je haar doet waardoor het niet groeit). Vervolgens is het tijd voor de crème. Ik verdeel een hoeveelheid ter grootte van een 2 euro muntstuk over mijn handpalmen en kneed het spul in mijn handdoekdroge haar. Hierbij zorg ik dat ik grote hoeveelheden haar oppak, stevig scrunch in het haar en het omhoog haal, zodat er volume in mijn kapsel komt. Daarna laat ik het over het algemeen aan de lucht opdrogen, waarbij ik ongeveer ieder kwartier mijn haar een beetje loshaal en scrunch zodat het haar luchtig en volumineus blijft.

oil-in-milk

Voor de hele Elvive krullenlijn klik je hier

Als mijn haar droog is, zit de structuur er al goed in. Ik ben tevreden over de definitie van mijn krullen, maar het haar pluist nog wel ontzettend. Ik besluit daarom om nog een keer dezelfde hoeveelheid van de crème te verdelen over mijn haren, waarbij ik vooral focus op de plekken in mijn haar waar de pluis het meeste aanwezig is. Met mijn vingers pak ik steeds een klein beetje van de crème om afzonderlijke krullen meer definitie te geven.

Het resultaat? Fijne krullen met definitie. Tegen de pluis heeft het niet alles gedaan wat ik wilde, maar het gaf me wel de juiste textuur en zorgde voor een zachte coupe. Een groot pluspunt vind ik dat het zorgt dat mijn haar niet uitdroogt, maar juist de hele dag door blijft verzorgen. De actieve oliën in de formule zorgen dat mijn haren zijdezacht blijven, tot de volgende wasbeurt. Wel herhaal ik dagelijks de laatste stap, door mijn haar een beetje vochtig te maken en weer een beetje crème in de punten en lengtes aan te brengen. Zo blijft het resultaat erg mooi, totdat ik mijn haar weer opnieuw was.

Al met al vond ik het een heel fijn product om te gebruiken. Mijn krullen werden niet zwaar van dit product. Mijn haar is daarentegen ontzettend droog van het vele verven en blonderen in het verleden, dus het kan behoorlijk wat voeding gebruiken. Als je minder droog haar hebt, zou ik minder van het product gebruiken omdat je haar misschien vet wordt. Het ruikt ook erg lekker, niet naar kokos zoals de meeste producten die voor krullen bedoelt zijn. Daarom vind ik dit product zeker voor herhaling vatbaar. Mijn zoektocht naar het gouden ei voor krul-verzorging gaat verder, maar deze Elvive Krulverzorging verdient zeker een plaatsje in mijn badkamerkastje!