*GETEST* Alpine Party Plugs – Feesten zonder zorgen

‘Ik hou wel van een goed dansfeestje, gitaren tijdens een concert of springend in de tent staan bij je favoriete artiest op een festival. Maar muziek brengt behalve gezelligheid en een goed gevoel ook een flink aantal decibel met zich mee. Het gebruik van oordoppen tijdens een feestje zag ik nooit zo zitten, ‘het zat vervelend’ of ‘ik hoorde niks meer’ was vooral mijn excuus. Pas de laatste paar jaar ben ik verschillende soorten oordoppen gaan uittesten, omdat ik mij wel degelijk meer bewust ben geworden van de risico’s die te harde muziek met zich meebrengt.

alpine logo

Alpine PartyPlug

Pas geleden ben ik met een stel vrienden naar Tsjechië gereden om het beroemde Let It Roll te bezoeken. Dit is een 3-daags Drum ’n Bass festival. Oftewel, 3 dagen diepe baslijnen en elektronische melodieën. Oftewel, standje ‘gehoorschade’. Hier heb ik de *Alpine PartyPlug* getest. Het is altijd even wennen weer iets in je oren te hebben, maar je vergeet het ook weer snel genoeg als je ze eenmaal draagt.

 

 

Klik hier om ze te bestellen!

Klik hier om ze te bestellen!

De PartyPlug is gemaakt van prettig materiaal en ze blijven goed zitten. Doordat ze doorzichtig zijn valt het niet op dat je ze draagt en ziet men ook geen schijnwerpers uit je oren komen. Bij de oordoppen zit ook een handig opbergkokertje + koortje. Hierdoor ben ik ze niet kwijt geraakt tussen alle wankelende mensen in het hoge gras. Wat ik vooral belangrijk vond was gesprekken kunnen blijven voeren. Andere oordoppen schoten hier vaak in tekort en ik moest de oordoppen constant uit doen, wat er in resulteerde dat ik ze uiteindelijk maar helemaal uitdeed. De PartyPlug heeft mij blij verrast. Je hoort weliswaar wel iets minder dan dat je misschien gewend bent, maar gesprekken bleven verstaanbaar. Ik blij, oren blij.

 

Terugkijkend naar het festival had ik het denk ik niet zonder de Alpine PartyPlug kunnen doen. Zorg dat je ze op tijd indoet en niet halverwege als je oren aan het geluid ‘gewend raken’. Van 130.000 onderzochte jongeren heeft 93% last van het gehoor na een bezoek aan een muziekevenement. Gehoorbeschadiging is echt een probleem en die leuke discotheek om de hoek gaat zijn volumeknop niet omlaag draaien, dus draag die oordoppen!’

-Mylaine