Festivalpret! Wat neem ik mee?

De zomer staat weer voor de deur en dit betekent dat er door het gehele land weer ontzettend veel festivals georganiseerd worden. En wat is er nou leuker dan in het zonnetje met een drankje in je hand en vrienden om je heen bij een geweldige muzikant of dj te staan? En met een klein beetje voorbereiding wordt jouw festivalervaring helemaal perfect!

home-festival-3-1024x683

 

Wat heb je nodig op een festival? Houd in gedachten dat je de hele dag met je tas moet zeulen, dus zorg voor een klein tasje om je spullen in te doen. Tenzij er kluisjes op het terrein zijn moet je namelijk al je spullen de hele dag bij je dragen.

Bescherm jezelf tegen de zon

Op een festival loop je de gehele dag in de zon en dit kan gevaarlijk zijn, dus zorg dat je goed ingesmeerd bent! Om geen enorme flessen zonnebrand mee te nemen kun je kiezen voor een mini. Maar op sommige festivals is het volstrekt verboden om vloeibare middelen mee te nemen, dus is het raadzaam om te kiezen voor een zonnebrand die de hele dag beschermt tegen de zon. Hier vind je alle all-day-zonnebrand. Ook is het slim om een uv-bandje te dragen, die aangeeft wanneer het tijd is voor je om de zon even te verlaten en de schaduw van een boom of tent op te zoeken. Zo’n bandje, zoals de Uvsunsense, zorgt ervoor dat je sowieso niet kunt verbranden.

Hygiëne

Op festivals zijn de toiletten vaak niet de schoonste plekken. Over het algemeen zijn het Dixi toiletten en is het toiletpapier binnen de kortste keren al op. Om te zorgen dat je toch hygiënisch naar het toilet kunt gaan, zou je als vrouw gebruik kunnen maken van een plastuit zoals deze Vind je dit toch geen goed idee? Dan wil het meenemen van intieme opfrisdoekjes en een flesje handen desinfectie ook zorgen voor de nodige hygiëne.

Deodorant

Zoals eerder vermeld mag je op de meeste festivals geen vloeibare middelen meenemen en deo is over het algemeen uit den boze. Zorg daarom dat je van tevoren een goed beschermende antitranspirant gebruikt die je een langere tijd beschermt tegen zweet en zweetgeurtjes. Zo voorkom je dat je fles deo bij de ingang in de prullenbak wordt gegooid. Alle antitranspiranten kun je hier vinden.

Verder zijn handige items voor in je tasje een pakje zakdoekjes, een klein zakje waarin je je geld en/of muntjes bewaard (bij voorkeur van plastic, zodat je geld niet nat wordt mocht het eventueel gaan regenen), een haarelastiek, en eventueel een powerbank om je telefoon te kunnen opladen.
Hierbij dan een makkelijke checklist, zodat je kunt afstrepen wat je al hebt en wat je nog nodig hebt om optimaal van je festival te genieten:

mini-flesje zonnebrand
zonnearmbandje
intieme opfrisdoekjes
handen desinfectie
zakdoekjes
klein plastic zakje
elastiek/klem
powerbank

Geniet van je zomer, en maak veel plezier op alle festivals! Met deze checklist kan het niet mis gaan.