Effectief tegen roos: Selsun!

Heb je last van een schilferige en een jeukerige hoofdhuid? Dan kan het zijn dat je last heeft van hoofdroos. Dit komt namelijk veel vaker voor dan gedacht wordt. Omdat hoofdroos constant aanwezig is en voor vervelende klachten kan zorgen, zijn er effectieve behandelingen tegen dit verschijnsel. Selsun biedt hier de perfecte oplossing voor, namelijk een effectieve kuurshampoo.

In dit bericht zullen we meer uitleg geven over hoofdroos en hoe de shampoo voor verlichting kan zorgen!

Wat zijn de oorzaken van hoofdroos?

Hoofdroos komt veelal door een gist die normaal gesproken op de hoofdhuid aanwezig is. Dit tast de bovenste laag van de hoofdhuid aan en kan resulteren in hoofdroos. Maar ook irritatie door bepaalde zeep of shampoo kan een rol spelen. Daarnaast zijn er ook inwendige factoren die voor hoofdroos kunnen zorgen, zoals stress, bepaalde voeding en een verminderd afweersysteem. Wanneer dit resulteert in een rode, jeukende hoofdhuid met schilfers, kan het zijn dat je een meer intensieve behandeling wenst. Dit kan met de shampoo van Selsun!

Hoe herken je roos?

Wanneer je losse, witte schilfers ziet op bijvoorbeeld donkere kleding, kan wijzen op tekenen van hoofdroos. Ook op de hoofdhuid is dit verschijnsel te zien. De huidactiviteit is namelijk hoger, wat leidt tot jeuk en roodheid van de huid. Doordat de huid continu vernieuwd, laten de verouderde cellen los en dat zijn de schilfers die te zien zijn. Wel is het belangrijk om te weten dat roos niet besmettelijk is. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld door het gebruik van andermans borstel roos te krijgen. 

Wat doet Selsun Shampoo?

De shampoo van Selsun behoort tot de categorie geneesmiddelen, genaamd antimycotica. Dat zijn geneesmiddelen die actief werken bij schimmelziektes. De formule van Selsun bestaat uit een werkzame stof genaamd seleensulfide. Dit is een middel dat gist dood en roos op de hoofdhuid actief aanpakt. Het verlicht de jeuk en verminderd de schilfervorming op de hoofdhuid.

Hoe wordt Selsun gebruikt?

Het is allereerst noodzakelijk om metalen voorwerpen te verwijderen. Denk hierbij aan haarspelden of oorbellen. Schud daarna de flacon met krachtige hand en maak het haar en de hoofdhuid nat met warm water. Masseer daarna een minimale hoeveelheid in de hoofdhuid. Denk hierbij aan 1 a 2 dessertlepels en doe dit 1 minuut. Indien nodig kan er wat warm water toegevoegd worden.

Laat dit drie minuten inwerken, spoel het daarna grondig af met water. Herhaal dit vervolgens.

In de eerste twee weken wordt aangeraden om de handeling twee keer per week te doen. In de volgende twee weken mag dit één keer per week gedaan worden. Daarna mag dit naar eigen behoefte.

Wil jij ook snel van uw hoofdroos af? Probeer dan meteen de Selsun shampoo! Naast Selsun heeft Drogisterij.net meerdere anti-roos producten, welke je hier kunt vinden. Bestel direct bij jouw online drogist! Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis. Veilig en vertrouwd zoals je van ons gewend bent.