De tropische tijgermug komt eraan!

Het wordt weer warmer en dit gaat steevast gepaard met meer muggenoverlast dan in de koudere maanden. Meer overlast door muggen betekent automatisch meer vraag naar preventieve middelen tegen muggen.

Care Plus® is al ruim 25 jaar marktleider op het gebied van gezond en veilig reizen. Belangrijk onderdeel hiervan is bescherming tegen muggen en teken en de verzorging van insectenbeten.

Goede bescherming tegen muggen wordt steeds belangrijker. Door import van producten zoals planten, fruit en autobanden uit tropische gebieden in combinatie met een warmer klimaat maken deze muggen een opmars in Europa.

De tropische tijgermug komt eraan!

Waar de gewone ‘huismug’ slechts een jeukende bult achterlaat, kunnen muggen uit tropische gebieden drager zijn van ziektes als gele koorts, dengue, chikungunya, West-Nijlvirus en malaria. Ook dit jaar zijn er al tropische muggen in Nederland gevonden en de zomer moet nog beginnen! Deze tropische / tijgermug komt dus sneller deze kant op dan menigeen denkt. Onder andere het RIVM waarschuwt dan ook voor deze ontwikkeling.

Natuurlijk kunnen consumenten preventieve maatregelen nemen zoals het plaatsen van horren op ramen en deuren en het verwijderen van stilstaand water uit de directe omgeving. Dit zal de overlast door muggen al flink verminderen. Maar een deur staat ook weleens open en er ook niet altijd de mogelijkheid om een hor te plaatsen.

Daarom biedt Care Plus® Anti-Insect producten die helpen om muggenbeten te voorkomen. DEET is een bekende stof- waarvan in talloze onderzoeken is aangetoond dat dit daadwerkelijk muggen op afstand kan houden voor meerdere uren.

DEET is een gelige olieachtige stof die niet heel snel verdampt. Dit zorgt ervoor dat het opgesmeerde laagje langer werkzaam blijft, maar anderzijds is het muggenverjagende effect van de geur daardoor wel beperkt. DEET weert insecten dan ook pas wanneer ze dicht in de buurt komen. Dit is ook wederom bewijs dat producten als armbandjes geïmpregneerd met DEET niet werken anders dan dat een mug niet op het armbandje zelf zal landen maar liever op de huid ernaast. Wie echter alle onbedekte huid goed insmeert met DEET, is urenlang tegen muggenbeten beschermd.

Een recent onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat DEET muggen zelfs op drie manieren afschrikt.

“Het is vooral interessant omdat we dit middel echt al heel lang kennen, zo’n zeventig jaar”, zegt Bart Knols. Hij werkte niet mee aan het onderzoek, maar is entomoloog aan de Radboud Universiteit en schreef het boek ‘Mug’. Jaarlijks gebruiken zo’n 200 miljoen mensen DEET als bescherming tegen muggen. “We wisten gewoon al die tijd wel dát het werkte, maar niet hoe.” Knols noemt het onderzoek ‘een eerste stapje in de ontrafeling van de werking van DEET’. “En als we dat positief doortrekken: dit onderzoek kan misschien meehelpen bij het vinden van nieuwe middeltjes die ook goed tegen muggen werken.”

“DEET is misschien wel het meest onderzochte chemische middeltje met veruit de meeste bewijzen dat het veilig is bij juist gebruik en uitstekende bescherming biedt tegen muggen én teken!”

Arnoud Aalbersberg, CEO Care Plus

Natuurlijke Anti-Insect variant

Er is ook een natuurlijke variant in de Anti-Insectlijn van Care Plus® op basis van Citriodiol ® die helemaal geen DEET bevat. Hierdoor is dit product ook geschikt voor kinderen vanaf drie maanden en vrouwen die zwangere zijn of borstvoeding geven. De werking van Citriodiol ® als anti-insect middel is wetenschappelijk bewezen in laboratoria en veldstudies. Citriodiol® wordt verkregen uit Eucalyptusolie op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier. Care Plus® Anti-Insect Natural is door Tropenzorg B.V. geregistreerd als biocide en voldoet (wanneer gebruikt volgens de voorschriften) aan alle eisen als het gaat om de effectiviteit als anti-insect middel en de veiligheid van mens, dier en milieu. Deze natuurlijke variant bevat geen parfum.

Klamboes in Nederlandse slaapkamers?

Wellicht moeten we nog wennen aan het idee, maar als de overlast door muggen blijft toenemen en daarbij het aantal tropische muggen in Nederland ook blijft stijgen, behoort ook een klamboe tot de preventieve maatregelen die je kunt nemen.

Wanneer we een verre reis gaan maken naar een tropisch oord, dan is een klamboe eigenlijk onmisbaar voor een goede en veilige nachtrust. Maar hoe zit dat met vakanties binnen Europa of zelfs gewoon thuis in de eigen woning? Als tropische muggen ook hier meer voor gaan komen, zullen de maatregelen die we hiertegen moeten nemen ook serieuzer worden en dan behoort een klamboe zeker tot de opties. Dat slaapt toch een stuk rustiger en houdt de muren mooi wit.

Bescherm jezelf tegen muggen en bekijk nu het assortiment van Care Plus bij Drogisterij.net. Nu met wel 20% korting!

Ga jij nog op vakantie? Bekijk dan op onderstaande infographic waar muggen het meeste voorkomen!

Dit bericht was geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permanente link.