Dé nieuwe rage van het moment: Fidget Spinner

fidgetspinner

Je kan nergens kijken of je ziet er één: de fidget spinner. De nieuwste rage, overgewaaid uit Amerika: een propeller-vormig apparaat dat snel rondjes draait tussen je vingers (of op je tafel, hand, neus, teen, etc..)
Hoewel iedereen spinners leuk vind, en iedereen er wel één zou willen hebben, is er wel een beetje onduidelijkheid over waaróm de fidget spinner is ontworpen en wat de voordelen ervan zijn. Daarom hier: waar is een fidget spinner voor? Wat doet het, en wat heb je eraan?

Ontstressen

Volgens een artikel in het American Journal of Preventive Medicine vertonen gebruikers verschillende verschijnselen van ontstressen na het gebruik van een fidget spinner. Zo werd er een toename waargenomen in geheugen en creativiteit. Hiermee concludeerden de onderzoekers ook dat fidgeting, zoals het verschijnsel genoemd wordt, goed is voor je gezondheid.

Ook was er een toename in concentratie te zien na het gebruik. Daardoor werd geconcludeerd dat fidget spinners kunnen helpen bij mensen met angststoornissen, autisme, ADHD en mensen die voor hun werk lange tijd in de auto zitten. Kinderen lijken ook in deze categorie te vallen, iets dat ook onderstreept wordt door de meeste specialisten op dat gebied.

Slechte gewoontes

Ook op het gebied van “slechte gewoontes” kan een fidget spinner ook helpen, zo bleek uit hetzelfde onderzoek. Tijdens langdurige werkzaamheden gaan veel mensen roken, met hun balpen klikken, met de benen op een neer bewegen of nagelbijten. Dit zijn allemaal slechte gewoontes die vervelend of irritant zijn voor de directe omgeving of schadelijk voor de gezondheid. Door naar een fidget spinner te grijpen voordat je jezelf overgeeft aan je “slechte” gewoonte, kun je deze afleren.

bron: www.fidgetspinner.nl

 

Zo zie je maar, de Fidget Spinner is méér dan alleen een leuk apparaatje. Het heeft ook nog een heleboel voordelen om te ‘fidgeten’! Heb jij nog geen Fidget Spinner? Klik op de afbeelding en bestel de jouwe nú!

fidget spinner hand toy