De hooikoorts hangt weer in de lucht!

Het is weer voorjaar en dat betekent dat het langer licht is, de tulpenvelden weer in bloei staan en alle bloemen weer gaan groeien. Maar dit is niet voor iedereen fijn. Want het voorjaar betekent ook dat de hooikoorts weer in de lucht hangt, wat voor veel allergische reacties zorgt…

Maar wat is hooikoorts precies?

Hooikoorts betekent dat je allergisch bent voor bepaalde pollen of stoffen die in de lucht hangen. Een ander woord voor pollen is stuifmeel en dit wordt afgegeven door gras, bomen en planten. Wanneer deze pollen in onze luchtwegen of ogen terecht komt, reageert ons afweersysteem hierop en kan dit voor een allergische reactie zorgen.

Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

Allergische reacties kunnen zich op verschillende manieren uiten. Hieronder worden een aantal symptomen uitgelegd. Allereerst een loopneus of juist een verstopte neus. Dit is een van de meest voorkomende klachten van hooikoorts. Dat komt doordat de slijmvliezen geïrriteerd raken.  Daarnaast zijn tranende ogen of jeukende ogen ook gevolgen van hooikoorts. Ook niesbuien, keelpijn en hoofdpijn zijn klachten die hooikoorts met zich mee kan brengen.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts is niet te voorkomen. Dit is een reactie van je lichaam en hier heb je geen invloed op. Wel kun je meteen ingrijpen als je merkt dat je allergisch bent voor pollen. Welke oplossingen zijn er voor de verschillende symptomen?    

Bij een verstopte- of loopneus: neusspray! Dit zorgt voor een directe uitschakeling van pollen en reinigt meteen de neus. Ook bij niesbuien is dit een uitstekend middel. Deze zoutoplossing reinigt en hydrateert onmiddellijk.

Bij tranende of jeukende ogen: oogdruppels! Dit geeft directe verkoeling bij brandende ogen en is zelfs geschikt wanneer je lenzen draagt! Een ideale oplossing dus.

Bij keelpijn of hoestbuien: hoestdrank! Bij een droge, vastzittende hoest is dit een perfecte oplossing. Het zorgt voor een vermindering van het taaie slijm dat de luchtwegen blokkeert.

Afbeeldingsresultaat voor medisana medinose

Wil je nou graag in één keer van de klachten af zijn? Dan is de lichttherapie van Medinose een ideale oplossing. Deze lichttherapie verlicht hooikoorts meteen en heeft een dubbel krachtige aanpak bij geïrriteerde neusslijmvliezen. De therapie kweekt als het ware een beschermlaagje op de gevoelige plaatsen van hooikoorts.

Waar hangen de meeste pollen in de lucht?

Ben je benieuwd of er in de provincie waar jij woont veel pollen gesignaleerd worden? Check dan de pollenradar, die door Buienradar opgesteld is om precies aan te geven waar de meeste pollen zijn en de kans op allergische reacties dus erg groot is. Als er in jouw regio veel pollen te zien zijn, kan het dus zomaar zijn dat je last krijgt van bovengenoemde klachten.  

Gelukkig kun je hier met verschillende middelen meteen korte metten mee maken. Neem een kijkje op de hooikoortspagina en kies een van de vele producten om de hooikoorts te verlichten!