De helende werking van Kurkuma

kurkuma-1

Tot kort geleden was het in de Westerse wereld niet bekend wat voor helende werking Kurkuma had. Het werd enkel gezien als een specerij wat gebruikt werd in curry’s. Maar sinds een aantal jaar komt er steeds meer informatie over Kurkuma onze kant op, en die informatie willen we maar al te graag gebruiken.

 

kurkuma-3Kurkuma heeft een bijna oneindige stroom aan gezondheidsvoordelen. Het is dan ook niet voor niets een superfood te noemen. De werkzame stof in Kurkuma is curcumine en deze stof is de bron van alle goede eigenschappen van kurkuma.

Ten eerste werkt het ontstekingremmend, waardoor het dus ook voordelig werkt bij ontstekingsziektes zoals hart- en vaatziektes, hersenaandoeningen, auto-immuunziekten en problemen in het spijsverteringsstelsel. Deze ziektes vinden namelijk altijd voor een groot deel hun oorsprong in ontstekingen. Het spreekt dus voor zich dat kurkuma kan helpen om deze ziektes te verminderen vanwege de ontstekingremmende eigenschappen

kurkuma-2Het werkt daarbij ook nog eens als een natuurlijke pijnverlichter. Onderzoeken wijzen uit dat het gele goedje soms zelfs beter werkt dan farmaceutische pijnstillers! Dit is iets wat iedereen natuurlijk voor zichzelf moet beslissen en uitzoeken.

Het is bewezen dat kurkuma op de darmen en het spijsverteringsstelsel werkt. Het helpt bijvoorbeeld heel goed bij slechte vertering en het oplossen van ontstekingen in de darmen. Dit leidt automatisch weer naar minder diarree (wat veroorzaakt wordt door accute ontstekingen in de darmen). Dit betekent dat het ook voordeling kan zijn in het verlichten van klachten van bijvoorbeeld prikkelbare darm syndroom en ziekte van Crohn, allebei darmziektes waarbij ontstekingen in de darmen opspelen.

Kurkuma lost ook cholesterol op, en zorgt voor een betere weerstand. Het helpt om candida te voorkomen, chronische vermoeidheid te bestrijden, en nog talloze anderen gezondheidsvoordelen. Het is dus zeer aan te raden om meer kurkuma in je leven te verwerken. Dit kan door middel van verwerking in je voedsel, maar dit kan ook door het gebruik van supplementen. Hier moet je goed kijken waar je de kurkuma voor kan gebruiken. Sommige supplementen richten zich alleen op de werking in de darmen, andere supplementen werken in op andere delen van het lichaam.