Dames, heb jij deze 7 basis make-up producten?

Uit onderzoek blijkt dat maar 8% van de vrouwen geen make-up draagt. Dit laat alleen al zien hoe belangrijk make-up tegenwoordig is voor de Nederlandse vrouw. Wanneer je in de winkel of op drogisterij.net kijkt, is het assortiment make-up ontelbaar groot geworden. Steeds komen er weer nieuwe trends en producten op de markt. Desondanks blijven de basis producten altijd ongeveer hetzelfde. Daarom alle nodige basis make-up producten hier voor jou op een rijtje. Welke heb je nou écht nodig?

1. Foundation en/of concealer
Concealer kan eigenlijk echt niet ontbreken uit jouw collectie make-up producten. Concealer kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen en voor onzuiverheden zoals pukkeltjes. Het is erg belangrijk dat je een goede concealer koopt, precies in dezelfde kleur als je huid. Wanneer je het nodig vindt om je hele gezicht egaal te maken en te camoufleren, gebruik dan een goed dekkende foundation. Foundation kun je goed aanbrengen met een foundationkwast, een beautyblender, een spons of gewoon met je vingers!

2. Bronzer
Éen van de belangrijkste producten in je make-up collectie is toch wel de bronzer. Zeker in de winter is dit product onmisbaar. Een bronzer is een poeder die iets donkerder is als je eigen huidskleur. Vaak zit er ook een kleine glinstering in. Wanneer je deze poeder over heel je gezicht licht aanbrengt (het liefst met een grote poederkwast), krijg je een gezond, sunkissed gezicht. Zelf gebruik ik al jaren de Natural Bronzer Powder van Rimmel, echt mijn favoriet!

3. Blush
Wil je er gezond en fris uitzien? Gebruik dan een blush! Blush is te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Meestal wordt er gekozen voor een perzikachtige/roze blush, die op de appeltjes van de wangen wordt aangebracht met een blushkwast. Let er wel op dat je de blush licht aanbrengt, zodat je niet met tomatenwangen rondloopt.

4. Mascara
Het bekendste make-up product is toch wel de mascara. Mascara is echt onmisbaar bij een mooie look. Mascara breng je aan op je wimpers, waardoor je er gelijk wakker uitziet. De functie van de mascara is natuurlijk om je wimpers donkerder en langer te maken. Mascara’s zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Je kan in de winkel kiezen voor heel veel verschillende soorten borsteltjes. Probeer er een aantal en vindt zo vanzelf jouw favoriet.  Wanneer je een keer iets anders wilt, kies dan eens voor een andere kleur mascara. Veel gebruikte kleuren naast zwart, zijn bruin en blauw (past erg mooi bij blauwe ogen of een blauwe outfit).

5. Eyeliner/oogpotlood
Eyeliner of oogpotlood wordt vaak gebruikt voor extra toevoeging met betrekking tot de ogen. Wanneer je de eyeliner/oogpotlood goed aanbrengt, zorgt het voor een open blik en grotere ogen. Meestal wordt er zwarte of bruine eyeliner of oogpotlood gebruikt, maar hij is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Oogpotlood is wel echt onmisbaar voor een goede make-upbasis. Het kan makkelijk worden aangebracht rond heel het oog, of bijvoorbeeld alleen een lijntje boven het oog. Een eyeliner is vaak wat moeilijker aan te brengen omdat deze vaak vloeibaar is. Het vergt enige oefening, maar voor je het weet creëer jij het perfecte lijntje boven je oog + wing!

6. Wenkbrauwproducten
Iedereen heeft het op dit moment over de wenkbrauwen. De wenkbrauwen zijn op dit moment toch zeker wel een trend te noemen. Het belangrijkste met kijk op de verzorging van je wenkbrauwen, is toch wel het epileren. Zorg daarom voor een goed pincet, waarmee je nauwkeurig de wilde haartjes weg kunt halen. Wanneer je je wenkbrauwen iets meer vorm wilt geven, gebruik dan een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Pas wel op dat je niet te veel product in je wenkbrauw aanbrengt! Wanneer je dit doet, ziet het er snel onnatuurlijk uit.

7. Lipstick
Voor een complete look, mag lipstick natuurlijk niet ontbreken. Lipstick is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en kleuren. Denk aan lippenstift, lipgloss, maar ook bijvoorbeeld lipbalsem. Daarnaast zijn er ontelbaar veel verschillende kleuren en is er keuze uit mat of glanzend. Wanneer je een echte basiskleur zoekt, kies dan voor een kleur zoals je lippen (eventueel net iets donkerder) met een mooie glans. Experimenteer met kleuren en vind zo vanzelf jouw lievelingskleuren!

Bekijk hier de Make-up actie

Wil jij rondkijken in ons assortiment make-up producten? Klik hier!