Cellulitis: de angst van iedere vrouw

gladde benen 1

Het is wetenschappelijk bewezen dat het overgrote deel van de vrouwen in de westerse maatschappij last heeft van cellulitis (ook wel sinaasappelhuid genoemd). Toch willen we er allemaal het liefst vanaf. We vinden het lelijk, het is storend, kortom: weg ermee. Helaas is dat niet altijd zo makkelijk.

 

gladde benen 2Een sinaasappelhuid wordt veroorzaakt door onderhuidse vetcellen die verkleven, vocht en vuile stoffen. Er zijn heel veel invloeden die cellulitis veroorzaken, waaronder slechte eetgewoonten en alcoholgebruik. Maar ook een overvloed aan oestrogeen, erfelijkheid, een verminderde bloedcirculatie en onvoldoende lichaamsbeweging zijn oorzaken van cellulitis.

Om cellulitis weg te krijgen is het belangrijk om voldoende groente te eten. Voor groentes geld eigenlijk altijd de regel dat je nooit teveel groentes kunt eten. Hierdoor help je je lichaam door goede

stoffen aan te voeren, en deze goede stoffen helpen weer door foto_13162_op-deze-manier-krijg-je-prachtige-en-gladde-benenslechte stoffen af te voeren en daardoor de huid strakker te krijgen. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk om van cellulitis af te komen. Ook water werkt als afvoer van alle slechte stoffen. Als je hierbij voldoende beweging krijgt, zal je langzaam maar zeker merken dat de cellulitis verdwijnt. Voldoende beweging heb je als je gemiddeld 60 minuten op een dag goed beweegt door stevig te wandelen of een stuk te fietsen. Dit stimuleert spieropbouw en het strakker krijgen van de huid.

Als dit je allemaal niet snel genoeg gaat zijn er genoeg middeltjes op de markt die helpen je huid strakker te krijgen. Deze crèmes verminderen de cellulitis en verstrakken de huid. Hierdoor zal je de cellulitis ook snel zien verdwijnen. Om hiermee een blijvend en snel resultaat te boeken is het slim om zowel je dieet en sportgewoonten aan te passen, als wel de aangedane plekken goed in te smeren met een crème die de cellulitis tegengaat.

Alle middelen tegen cellulitis kun je vinden op Drogisterij.net, in alle vormen en maten. Het is zeker dat er een product tussen zit wat voor jou geschikt is.