Bouwsteen voor je lijf: Magnesium

magnesium poeder

Magnesium is een belangrijke stof voor onze gezondheid. Het zorgt voor de vorming van botten en spieren en speelt een grote rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren.

magnesiumrijk voedselDe symptomen van een magnesium tekort zijn onder andere lusteloosheid, slapeloosheid, spierkrampen, extreme vermoeidheid en hoofdpijn. Als je daarentegen teveel magnesium binnen krijgt kunnen klachten als diarree ontstaan.
Magnesium is in veel soorten voeding te vinden, maar wordt beter opgenomen als supplement. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor de gemiddelde volwassene is 280 mg magnesium. Magnesium zit bijvoorbeeld in veel groene groentes, zoals boerenkool en spinazie. Daarvoor geldt: hoe donkerder groen de groente, des te meer magnesium zit erin. Magnesium is namelijk ook een belangrijk bestanddeel van de chlorofyl, ook wel bekend als ‘bladgroen’. Ook kun je veel magnesium vinden in volkoren magnesiumrijk voedsel 2producten, noten, pitten, zaden en cacao.

Om magnesiumgehalte in het lichaam aan te vullen kunnen we gebruik maken van supplementen. Deze supplementen zijn er in verschillende vormen en hebben allemaal hun eigen voordelen.
Je kunt ervoor kiezen om tabletten of capsules te slikken. Deze neem je bij voorkeur nooit vlak voor, tijdens of vlak na het eten in, maar ruim voor de maaltijd, minstens een uur. De capsules en tabletten hebben het maagzuur namelijk nodig om goed te kunnen verwerken.
Magnesiumolie, of magnesiumcreme, zijn ook verkrijgbaar. Deze supplementen smeer je op de spieren en worden meteen opgenomen door de huid. Dit werkt effectief bij magnesiumrijk voedsel 3spierkrampen en spierpijn.
Daarnaast kun je ook een magnesiumpoeder gebruiken, wat je over het algemeen oplost in een glas met vloeistof.

Het op peil brengen en houden van je magnesiumgehalte is dus bevorderlijk voor je energie, je spieren en je slaap. Je slaapt beter en bent meer ontspannen waardoor je stresslevel daalt. Het is niet voor niets echt een bouwsteen voor ons lichaam.

Voor het gehele assortiment aan Magnesium supplementen kun je terecht op Drogisterij.net!