7 fouten bij het reinigen van je gezicht

Gezicht reinigen

Het is belangrijk om iedere dag je gezicht te reinigen voordat je naar bed gaat. Zo verwijder je make-upresten en ander vuil uit je poriën. Deze 7 veelgemaakte missers moet je echter vermijden. Je huid zal je dankbaar zijn!

1. Hard boenen44
Van te veel wassen veroudert je huid, wees dus niet te overenthousiast met boenen. Je kunt het best de huid niet vaker dan tweemaal daags schoonmaken en let er ook op dat je dit niet te fanatiek doet.

2. Agressieve reiniger
Veel gezichtsreinigers zijn erg hardnekkig en agressief. Je kunt daarom het best eerst altijd je gezicht nat maken zodat je het product verdunt. Je kunt je reiniger ook verwisselen voor een zachte reiniger zonder zeep, bijvoorbeeld de Biodermal Face Wash. Vooral als je een gevoelige huid hebt, kun je het best voor een andere reiniger kiezen.

3. Je handen niet wassen
Het is belangrijk om je handen eerst te wassen voordat je aan het schoonmaken van je gezicht begint. Zo zorg je ervoor dat de bacteriën van je handen niet kunnen worden overgebracht op je gezicht. Gebruik daarom ook elke dag een schone handdoek om je gezicht af te drogen.

4. Verkeerd scrubben
Van scrubben verbetert je huidstructuur en wordt alles egaler, maar let er wel op dat je dit op de goede manier doet. Omdat de huid zich ’s nachts herstelt kun je het beste ’s avonds scrubben. Bij een normale huid is vaker dan 1 keer per week echt niet nodig, het kan zelfs schade aanrichten. Heb je een dikke en vettige huid? Dan mag je maximaal 2 keer per week de huid scrubben.

5. Helemaal niet reinigen
Hoewel het iedereen wel eens kan gebeuren, is het niet reinigen van je gezicht voor het slapengaan echt not done. Als je de huid niet reinigt zie je er daarna wekenlang minder stralend uit dan gewoonlijk, omdat de make-up ’s nachts je poriën verstopt.

6. Alleen maar gezichtsdoekjesGezicht reinigen
Je gezicht reinigen met gezichtsdoekjes: Handig en snel! Toch kun je deze het best niet iedere dag gebruiken, want de doekjes reinigen je huid niet optimaal. Ga de rest van de tijd voor een complete reiniging met reinigingsmelk gel, tonic en nachtcrème.

7. Te heet water
Je gezicht even afspoelen met warm water is heerlijk na een frisse dag, maar gebruik niet te heet water. Je kunt dan beter lauw water gebruiken, zodat de huid niet uitdroogt.

Bekijk hier onze producten voor het reinigen van je gezicht

Bron: Elle.nl