10 makkelijke en efficiënte afvaltips!

Afvallen? Nee, wij noemen het liever het creëren van een gezonde levensstijl. Afvallen is vaak een tijdelijk proces, terwijl je beter je levensstijl op een gezonde manier kunt aanpassen. Wil jij dat ook? Lees dan snel verder.health Wanneer je op internet afvallen intypt, krijg je binnen 0,42 seconden al 1.620.000 resultaten met allerlei informatie en tips met betrekking tot afvallen. Veel van deze resultaten vertellen een ander verhaal. Wél of geen koolhydraten eten, krachttraining in de sportschool of cardio, allemaal verschillende verhalen met bijna allemaal toch wel een kern van waarheid. Afvallen is voor iedereen een verschillend proces. Geen één lichaam is immers hetzelfde! Wel zijn er een aantal goede tips die jouw manier van afvallen toch nóg iets effectiever maken.

1. De állerbelangrijkste tip: Drink voldoende water!
Heel veel mensen drinken veel te weinig water. Het advies is om wel 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Tip: Neem een volle 1,5 liter waterfles overal mee naartoe en zorg dat deze leeg is voor dat je naar bed gaat.

2. Eet 5 keer (of meer) per dag
Met 5 keer per dag bedoelen we ontbijt-tussendoortje-lunch-tussendoortje-diner. Op deze manier blijft je stofwisseling voortdurend werken, waardoor je sneller vet verbrand. Let wel op je dagelijkse calorie-inname. Het is namelijk niet de bedoeling dat je meer calorieën gaat eten dan normaal, verdeel je maaltijden goed!

3. Eet natuurlijke producten.
Laat je voeding zo veel mogelijk bestaan uit niet-bewerkte producten. Denk hierbij aan alles wat aan een boom groeit, in de grond of rond loopt. Veel gefabriceerde producten zoals sausen, kant en klaar maaltijden, ontbijt- en eierkoeken en muesli-repen bevatten veel suikers, zout, transvet, kleur en smaakstoffen. Deze moeten we natuurlijk zo veel mogelijk vermijden.

4. Doe alleen gezonde boodschappen, ná het eten
Wanneer je niet de verleiding hoeft te weerstaan, scheelt dat al de helft op het gebied van snacken! Zorg gewoon dat je geen ongezond voedsel meer in huis haalt. Maak voor het doen van de boodschappen een boodschappenlijstje en haal alleen wat er op je lijstje staat. Wanneer je dit niet doet, worden het veelal impulsaankopen (en die zijn meestal niet allemaal gezond).

5. Sta niet de hele dag op de weegschaal
Wil je graag een paar kilo afvallen? Ga dan niet elke dag op de weegschaal staan. Je lichaamsgewicht kan namelijk per dag erg verschillen. Kies voor een wekelijks weegmoment of eigenlijk nog liever; laat je vetpercentage meten en focus je hierop! Ook kan het erg goed helpen om maandelijks foto’s te maken van de vorderingen. Vaak zie je zelf in de spiegel geen verschil, maar blijkt het tegendeel wanneer je de foto’s bekijkt!

6. Matig je alcoholgebruik
Nederlanders drinken gemiddeld 10 liter alcohol per jaar, regelmatig te veel alcohol drinken is erg slecht voor de gezondheid. Je hoort vaak dat een flesje bier gelijk staat een een bruine boterham met kaas. Ondanks dat de twee producten twee totaal verschillende voedingsstoffen leveren, bevatten ze wel bijna een gelijk aantal aan calorieën. Dit laat wel al zien hoeveel calorieën je per biertje eigenlijk binnenkrijgt. Dus wil je echt afvallen, minder je alcoholgebruik. Echt trek in een alcoholische versnapering? Kies dan voor één glas rode wijn.

7. Vind een fitnessbuddy!
Ben je van plan om naast het eten van gezonde voeding, ook vaker te gaan sporten? Ga dan op zoek naar een fitnessbuddy, oftewel, zoek iemand die met je mee gaat sporten. Wanneer je met zijn tweeën bent, kun je elkaar motiveren en het is nog een stuk gezelliger ook!

8. Honger jezelf niet uit
Een veel gemaakte fout is dat mensen die willen afvallen, te weinig eten. Wanneer je te weinig eet, stapt je lichaam over op een overlevingsmodus. Hierdoor zal je even veel afvallen, maar zodra je weer normaal gaat eten, houdt je lichaam alle calorieën en vetten stevig vast voor een eventuele volgende hongersnood. Hierdoor zitten de afgevallen kilo’s er zo weer aan!

9. Geen excuus, begin nu!
Van uitstel komt afstel. Het is altijd een goed moment om te beginnen met het creëren van een gezonde levensstijl. Begin dus vandaag nog met een gezonder leven!

10. Duwtje in de rug nodig?
Blijf je maar hangen op hetzelfde punt, of wil je het jezelf net even iets makkelijker maken? Kijk dan hier voor allerlei handige producten die jou kunnen helpen met afvallen. Ook voor sporters!