Griepepidemie houdt aan

griep930x379

De griepgolf in Nederland is nog steeds niet voorbij. Het is de achtste week op rij dat veel mensen op bed liggen met griepachtige klachten, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel. Het instituut spreekt wel van een ‘milde’ epidemie.

 Afgelopen week gingen 102 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepsymptomen als koorts, misselijkheid, hoofdpijn, keelpijn of een snotterige neus. Een week eerder waren dat er 122. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er sprake van een epidemie. Dat betekent dat veel mensen tegelijk dezelfde ziekte hebben. Een gemiddelde griepepidemie duurt acht weken.

Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen tot vier jaar en 65-plussers met griepverschijnselen. Nivel houdt de griep in Nederland in de gaten via een representatieve groep van huisartsen in het hele land.

De griepepidemie van twee jaar geleden was de langste in de afgelopen 40 jaar en duurde in totaal 21 weken. Er stierven toen ruim 65.000 mensen, 8.600 meer dan was verwacht.

Bron: AD.nl

Bekijk hier onze speciale pagina “GRIEP”

Klik op het plaatje om naar de pagina GRIEP te gaan

Klik op het plaatje om naar de pagina GRIEP te gaan